fbpx
INDEX MAG
Liptov
Foto: A. Bercik

Ako si s deťmi maximálne užiť atrakcie Liptova za víkend?

Leto je najmä o výletoch a zážitkoch. Nemusíme hneď cestovať k moru, aby si to deti maximálne užili. Vyskúšali sme stráviť víkend s dvoma detičkami na Liptove a program prispôsobiť ich prioritám. Výsledok? Deti boli nadšené, my rodičia unavení, poriadne sme odľahčili peňaženku a niektoré služby boli na zaplakanie. Za radosť detí to však určite stojí.

Sobota:

Zobudiť naše deti – Maruška 3 roky a Maxík 8 rokov, keď nemusia ráno vstávať do škôlky a školy, je nemožné. Z domu sme preto vyrážali pomerne neskoro, no ubytovanie sme mali k dispozícii aj tak až od 14:00, takže sme to nehrotili.

ZOOKONTAKT Family Park

Rozhodli sme sa najprv pre návštevu kontaktnej zoo ZOOKONTAKT Family Park, ktorú pri výletoch na Liptov nikdy nemôžeme obísť. Je to naozaj atrakcia pre celú rodinu.

Pozitíva:

Deti si najviac užili medvede a levy, hladkanie klokanov, pri zajačikoch sme strávili faaakt veľa času. Zrkadlový labyrint prešli aspoň osemkrát, páčili sa im loďky na vode, stihli sme aj ukážku dravcov. Super sú skákací hrad i pieskovisko. Malá ocenila kolotoč, Maxík vyskúšal atrakciu, ktorá vás vo vozíku z výšky vrhne do vody.


Foto: A. Bercik

Negatíva:

Vláčik v rezorte je síce milý, ale ide len raz za pol hodinu. Ak sa doň chcete vmestiť, musíte utekať hneď ako dorazí do stanice a potom 25 minút čakať na páliacom slnku… Jeho trasa potom trvá len 5 minút.

Ak sa chcete najesť, je to problém – aspoň bol, keďže počas nášho výletu fungovali len dva stánky s občerstvením, z toho v jednom jedlo neponúkali. všade čakalo veľa ľudí, hranolky s kečupom stáli tuším vyše 7 eur. Napokon sme si dali len nanuky a džúsy a presunuli sa kúsok mimo rezortu do normálnej reštaurácie, kde si deti vedeli vybrať z kvalitnejšej ponuky.

Vstupné: 45 eur, malá síce už má 3 roky, ale pustili ju zadarmo

Foto v galérii: A. Bercik

Fantázia Liptov Park

Keďže sa počasie zhoršilo, presunuli sme sa následne do interiéru. Fantázia Liptov Park je pre deti ako stvorený. Netušili sme, čo čakať, keďže sa ešte mnoho atrakcií dokončuje – napríklad sekcia so 17 pohyblivými dinosaurami, no riskli sme to a urobili sme naozaj dobre.

Foto: A. Bercik

Pozitíva:

Je ešte citeľne badať, že to bude časom oveľa kvalitnejšia atrakcia, no aj tak boli detičky nadšené. Fascinoval ich Liptovský obor a možnosť odfotiť sa v jeho miske s haluškami, skúšali stenu na lezenie, veľmi sa im páčila naozaj veľká výstava LEGA a COBI v miestnosti s rozlohou 1000 metrov štvorcových. Nás nadchla aj výstava vláčikov, teda model vlakového mestečka. Malú Marušku sme nevedeli dostať z detského ihriska Chrobáčikovo, kde by pokojne strávila celý deň. Pre 8-ročného chlapčeka to už také zaujímavé nebolo. My sme si zatiaľ posedeli pri pizzi a nápojoch, ktoré si tam našťastie viete v klimatizovanom priestore kúpiť. K dispozícii sú aj pekné toalety, pre deti skrátka všetko ideálne. Trošku rušivo pôsobí skutočnosť, že sú vybrané atrakcie za žetóny – nie sú teda súčasťou vstupného, ale ak deti zaujmú, môžete im ich kúpiť dodatočne, čiže sa vám návšteva ešte predraží. Ide napríklad o kolotoč, autíčka či guľôčkovú atrakciu. Pri východe potom ešte deti môžu vodou striekať do terča, čo aspoň naše veľmi oslovilo.

Negatíva:

Množstvo uzatvorených miestností a priestorov, kde ešte prebieha príprava atrakcií. Človek sa tak miestami cíti stiesnene. Kúpa žetónov navyše tiež nie je najpríjemnejšia, no na druhej strane sa vaše dieťa na ne aspoň dostane a nemusíte čakať v siahodlhých radoch.

Vstupné: spolu 30 eur + žetóny

Foto v galérii: A. Bercik

Nedeľa:

Náš výlučne detský program pokračoval, našťastie sme boli koncom júna, čiže sme minuli prázdninový nával.

Galéria ILUSIA

Padla nám do oka reklama, tak sme si povedali, že to vyskúšame. Urobili sme si rezerváciu elektronicky a dozvedeli sme sa, že v lete je to potrebné aj týždeň dopredu. Na celý zážitok v Galérii Ilusia vám v pohode stačí hodinka a odnesiete si odtiaľ množstvo super fotografií.

Pozitíva:

Optické klamy zaujali obe deti, nadšene sa všade fotili, inštrukcie pri každom stanovišti sú pomerne zrozumiteľné, v opačnom prípade nám ochotne pomohol milý personál. Nie všetky optické klamy boli za nás dospelých úplne top, ale vynahradili to tie vydarené. Je to v interiéri, čiže vhodné do každého počasia.


Foto: A. Bercik

Negatíva:

Osobne som mala pocit, že je v miestnostiach veľmi dusno a nedá sa tam dobre dýchať. Navyše pokiaľ iní návštevníci nedodržiavajú stanovené poradie návštevy miestností, dosť vás to otravuje a prekážajú vám v realizácii skvelých záberov.

Vstupné: spolu 28 eur – rodinný vstup 2 deti a 2 dospelí

Foto v galérii: A. Bercik

VILLA BETULA RESORT

Tu naše kroky vedú s deťmi pomerne pravidelne.

Pozitíva:

Na ploche 14 hektárov sa nachádza naozaj veľké množstvo atrakcií, ktoré sú detským snom. Stačí deti vypustiť a vyvaliť sa na niektorom z ležadiel – opäť zdôrazňujem, že sme boli pred začiatkom prázdnin, čiže sa nám v pohode ušli. Novinkou je bazén, žiaľ ten môžu využívať len ubytovaní hostia vo Villa Betula Resort, čiže sme obišli naprázdno, čo nás trošku mrzelo. Vynahradilo nám to však nadšenie detí, ktoré sa zapájali aj do hier moderovaných animátormi. Možnosť jazdy na koni sa nám tentoraz využiť nepodarilo, keďže boli jazdy vybookované, no inak je to super zážitok. Pozreli sme si zvieratká a užili si skvelé pivo, kým deti hodiny šantili a presúvali sa z jednej preliezky na druhú. Najviac si užívali asi zipline, trampolínu a rôzne lanové preliezky či tobogány.


Foto: A. Bercik

Keď sme vyhladli, využili sme miestnu reštauráciu, ktorá síce nepatrí k najlacnejším, no varia naozaj veľmi chutne. Zaručene ste ešte nikdy v podniku nejedli lepšiu kapustnicu, skvelý bol tiež jelení guláš či detské grilované kuracie prsia s ryžou.

Negatíva:

Pravidlo, že bazén môžu využívať len ubytovaní hostia.

Vstupné: spolu 50 eur – ale POZOR! od 27. 6. sa zvyšovalo na 30 eur za dieťa a 7 eur za dospelú osobu…

Foto: archív Villa Betula Resort

Sumarizácia:

Víkend sme si naozaj užili – samozrejme, oveľa viac naše deti. Tým sa vôbec nechcelo vrátiť domov, čomu sa ani nečudujeme. Raz za čas to rozhodne stojí za to, len sa musíte pripraviť, že vás to bude niečo stáť. My sme minuli dokopy niečo medzi 400 – 500 eurami. Ubytovanie na jednu noc nás vyšlo na 108 eur, prirátajme benzín, 153 + žetóny za vstupy a napokon návštevy reštaurácií. Pozor, často sa v podnikoch nedá platiť platobnou kartou, čo prekvapí o to viac, že vo výbornej rodinnej zmrzlinárni na námestí v Liptovskom Mikuláši to šlo, navyše kopček skvelej zmrzliny stál 1,40 eur, takže ju určite vyskúšajte.

Text obsahuje osobné skúsenosti a názory autora. Vydavateľ nezodpovedá za úplnosť, aktuálnosť, správnosť a pravdivosť publikovaných informácií.

Pridajte komentár