fbpx
INDEX MAG
ICCK Award SlovakiaTech
Zľava Laura Horniak Miškovová, jej otec, Juraj Miškov a Simona Simon. Foto: archív L. Horniak Miškovovej

Riaditeľka SlovakiaTech Forum Expo: “Pracovať v neziskovej organizácii je náročné, ale veľmi uspokojujúce.”

Aktuálne pripravujete ďalšiu konferenciu – cca o 2 mesiace. Aké budú jej highlighty? Na čo sa môžu návštevníci tešiť?

Návštevníci sa môžu tešiť na prednášky od špičkových odborníkov na témy ako budúcnosť mobility, umelá inteligencia, obnoviteľné zdroje energie a digitálna transformácia. Tešíme sa, že do Košíc zavíta Andy Palmer, prezývaný aj  „krstný otec elektromobility”. Andy je generálny riaditeľ Palmer Automotive, bývalý generálny riaditeľ automobilky Aston Martin a COO spoločnosti Nissan. K sprievodným podujatiam SlovakiaTech 2024 bude patriť aj výstavná časť EXPO – Expozícia TUKE Technickej univerzity v Košiciach; Expozícia UPJŠ Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach; Expozícia STU Slovenskej technickej univerzity v Bratislave; expozícia UNIZA; expozície slovenských inovatívnych a technologických firiem, Hackathon, VIP networking party, novinky v oblasti startupov a ďalšie sprievodné aktivity ako napríklad množstvo interaktívnych workshopov a panelových diskusií, ktoré umožnia účastníkom zapojiť sa do diskusie a získať praktické skúsenosti.


Foto: archív L. H. M.

Aké máte ako neziskovka plány do budúcna?

Naším hlavným cieľom je naďalej posilňovať prepojenia medzi vládou, firmami a univerzitami a podporovať inovačné projekty. Samozrejme sa budeme snažiť prinášať každý rok o “kus” lepšie podujatie ako bolo predošlé. (Úsmev.) Zároveň plánujeme rozšíriť naše aktivity aj do ďalších regiónov Slovenska a vytvárať nové formáty podujatí, ktoré prinesú ešte väčší prínos pre inovačný ekosystém.

Nedávno ste získali ocenenie ICKK v špeciálnej kategórii, a to Organizácia podporujúca inovácie v Košickom kraji. Čo to pre Vás znamenalo?

Toto ocenenie pre nás znamenalo veľké uznanie a potvrdenie, že naša práca má zmysel. Veľmi si vážime skvelú spoluprácu s organizáciami v rámci Košického kraja, ako napríklad ICKK, bez ktorých by sme tento úspech nedosiahli. Tieto partnerstvá sú kľúčové pre realizáciu našich projektov a podujatí. Je to motivácia pokračovať v našich aktivitách a neustále sa zlepšovať. Sme veľmi vďační všetkým, ktorí nás podporujú, a veríme, že spolu dokážeme ešte viac.


Foto: archív L. H. M.

Pridajte komentár