fbpx
INDEX MAG
akceleračný program
Foto: ICKK

Máš nápad a chceš podnikať? Využi akceleračný program a získaj až 10-tisíc eur

Registrácia

Program začína 4.11.2024 kick off bootcampom (úvodným workshopom) zameraným na zoznámenie jednotlivých účastníkov, tímovu dynamiku, nastavenie cieľov či stretnutie s mentormi. Zároveň sa v rámci programu budeme venovať konkrétnym tímom a ich zámerom, pričom sa identifikujú silné a slabé stránky každého startupu, či ďalšie náležitosti. Ďalší priebeh programu je rozdelený do 3 fáz.

Fáza samoštúdium

November, December

Prostredníctvom e-learningovej platformy si startupisti zvolia vlastné tempo štúdia. Každý druhý týždeň sa im sprístupnia 2 kapitoly, po ktorých nasleduje testovanie.

E-learning je rozdelený do 12 kapitol, ktoré prevedú účastníkov Košice Region Startup Factory 2024 témami ako si vybudovať úspešný tím, ako zadefinovať problém, sformalizovať víziu do konkrétnej podoby, zhodnotiť trh, vypracovať obchodný model, vybudovať stratégiu vstupu na trh a udržateľnosti, či správne natrénovať pitch deck pred investormi.

Fáza workshopy

November, December

7 interaktívnych workshopov so skúsenými business partnermi, ktoré pomôžu startupom napredovať a pracovať so svojim business plánom. Workshopy budú na tieto témy: 

  • Business Model
  • Idea Validation
  • Zhodnotenie trhu
  • Fundruising, finance
  • Product Development
  • Sales and Marketing Bootcamp
  • Právne podmienky 

Fáza pitch training a Demo Day

Január

V poslednej fáze sa intenzívne venujeme pitch deckom aby sa startupisti čo najlepšie odprezentovali pred investormi na demo day. Startupisti si vyskúšajú svoje prezentácie s okamžitou spätnou väzbou od mentorov a business partnerov. Celý program vrcholí slávnostným Demo Day, kde startupisti odprezentujú svoje pitch decky pred investormi a najlepší z nich získa finančnú odmenu vo výške až 10 000 Eur.

Prečo sa prihlásiť do akcelerátora?

  • Stretneš veľa zaujímavých ľudí a získaš nezabudnuteľné zážitky
  • Prepojíme ťa s našimi partnermi, ktorí ti pomôžu so správnym dizajnom tvojho riešenia. Pomôžeme ti správne nastaviť tvoj obchodný model
  • Bude ti k dispozícii sieť našich mentorov, ktorí sú buď doménoví experti alebo majú významné biznisové skúsenosti. Poradia ti so správnym nastavením tvojho riešenia a pripravia s tebou kompetitívny a profitabilný obchodný model
  • Budeš spolupracovať s investormi, ktorí ti dokážu poskytnúť kapitál na rozvoj tvojho podnikania. Investori priamo spolupracujú na výbere startupov, ktorí vstupujú do programu Startup Factory Košického kraja
  • Dáme ti k dispozícii priestory nášho coworkingu v Startup Campuse, kde si budeš okrem bežnej práce môcť nahrať svoj podcast alebo využiješ naše fotografické štúdio.

Finančná odmena pre najlepší startup

Najlepší startup v rámci akcelerátora získa finančnú odmenu vo výške 10 000 EUR. Vyplatenie bude rozdelené do dvoch častí: prvá polovica bude vyplatená po ukončení programu, druhá polovica bude vyplatená, keď startup získa svojich prvých 20 zákazníkov, ktorí zaplatia za produkt.

Z akceleračného programu budú vybrané 3 najlepšie startupy do následného inkubačného programu, kde sa budú pravidelne stretávať s investormi a potenciálnymi zákazníkmi. Okrem toho bude startupu s najinovatívnejším a najpokrokovejším nápadom poskytnutá dodatočná podpora vo výške až 20 000 EUR!

externý prispievateľ

Autorom tohto článku je externý prispievateľ.

Pridajte komentár