fbpx
INDEX MAG
koncert Prešov
Zdroj: Mesto Prešov

Dva klavíry, osem rúk, organ a neopakovateľný hudobný zážitok v Prešove

ARTIS festival komornej hudby 2024, ktorý už 12 rokov prináša do Prešova výnimočné hudobné zážitky, pozýva všetkých Prešovčanov na dva jedinečné jesenné koncerty.

Koncert pre 2 klavíry 8 rúk sa uskutoční vo štvrtok 26. septembra o 18.00 hod. v priestoroch Dvorany Evanjelického Kolégia na Hlavnej 137 v Prešove. Koncert je unikátnym projektom štyroch klavírnych virtuózov, ktorí sa stretnú na jednom pódiu, aby na dvoch klavírnych krídlach štvorručne i osemručne uviedli výber klavírnych diel skladateľov obdobia romantizmu, originálne napísaných pre takéto zoskupenie, ako aj úpravy slávnych inštrumentálnych skladieb pre dva klavíry. V netradičnej podobe tak zaznie napríklad slávny Straussov valčík Na krásnom modrom Dunaji, Rachmaninovova Talianska polka a iné.

Interpreti: Daniela Kačmárová, Silvia Golecová Schwarzbacherová, Dagmar Duždová, Erik Jámbor 

Zdroj: Mesto Prešov

Druhým podujatím je Organový koncert v piatok 27. septembra o 18.00 hod. v Evanjelickom chráme a.v. Svätej Trojice na Hlavnej 143 v Prešove. Poslucháči budú mať výbornú príležitosť vypočuť si očarujúci zvuk historického romantického organu v Evanjelickom kostole. V podaní jedného z najlepších slovenských organistov súčasnosti – Prešovčana Tomáša Mihalika si návštevníci koncertu vypočujú pestrý program zostavený z diel Bacha, Mendelssohna – Bartholdyho, Liszta, Moyzesa a Demessieux, ktorý bude zakončený umelcovou vlastnou skladbou – improvizáciou.  

tlačová správa

Pridajte komentár