Šesť týždňov trvá na celom Slovensku vo vybraných reštauráciách podujatie Zimný festival jedla. Jeho cieľom je sprístupniť gurmánske špeciality podnikov za dostupné ceny a prinášať účastníkom gastro zážitky. Reštaurácie, zapojené do festivalu, zostavujú špeciálne menu pre tento event, ktoré pozostáva z troch jedál – chute regiónov, naše ikonické jedlo a kuchárova voľba.
Pravidelný víťaz Zimného festivalu jedla
Reštaurácia Baránok sa do podujatia zapája pravidelne. Už párkrát sa jej podarilo stať víťazom najlepšieho menu v rámci festivalu. Svojich hostí prekvapí a poteší aj tým, že okrem trojchodového degustačného menu servíruje aj tzv. dva bonusy od šéfkuchára. Servírované jedlá dopĺňa 3 vzorkami remeselných vín z vinárstva U Koňa.
Každé z jedál vám priblíži sám šéfkuchár, kým stručný výklad o degustovaných vínach má na starosti čašník. Pred festivalovým menu sú servírované spomínané dve bonusové jedlá – domáci chlieb s kozím syrom a kandizovaným ovocím a langoš inšpirovaný slovenskými tradičnými surovinami. Obe predjedlá boli chuťovo vyvážené a aj keď opečený chlieb so syrom je ľahší na trávenie, langoš je nadýchaný a jemný.






















Pridajte komentár