EAST MAG
ucet vse sdke

VSE prináša do Košíc premiéru divadelnej inscenácie Účet

V Košiciach sa 12. septembra uskutočnila premiéra hosťujúcej divadelnej inscenácie Účet. Divákom sa vo skvelej hre predstavia Ady Hajdu, Róbert Jakab a Lukáš Latinák. Zahrajú si na doskách Štátneho divadla Košice.

Inscenácia sa v Košiciach hrá vďaka hlavnému partnerovi – spoločnosti Východoslovenská energetika a.s.

REKLAMA

Zápletka inscenácie sa točí okolo vysokého účtu za večeru. Sme radi, že to nie je účet za energie,“ vtipne komentuje Andrea Danihelová, vedúca úseku Komunikácia a hovorkyňa Skupiny VSE Holding. „Účet za energie by naši energetickí poradcovia dokázali okamžite znížiť, v hre sa oň musia podeliť traja kamaráti. Veríme, že to vďaka svojej energii herci zvládnu,“ dodáva.

Po celom Slovensku

Túto hru sme vybrali aj kvôli tomu, že my traja sme tiež dobrí kamaráti, poznáme svoje slabiny a hlavne – dokážeme sa na nich smiať. Dúfame, že jej humor bude blízky všetkým ženám, ktoré majú doma takých chlapov, akých práve hráme. Hoci inscenáciu doteraz ešte nikto nevidel, už máme objednávky v divadlách a kultúrnych domoch po celom Slovensku až do júna 2021. Teší nás, že s inscenáciou sa vrátime do Košíc zas v marci, z ďalších miest na východnom Slovensku to bude Stropkov, Levoča, Prešov,“ hovorí Ady Hajdu, koproducent predstavenia.

VSE má k umeniu blízko

Podpora divadelnej inscenácie prichádza po filmovej snímke Dôverný nepriateľ, ako aj po výraznej spolupráci na filmovom festivale Art film fest či na programe EHMK 2013. VSE sa v minulých rokoch zviditeľnila aj pri menších koncertných projektoch. Spoločnosť svojimi aktivitami napomáha rozvoju regiónu v rôznych oblastiach. Patrí medzi významných podporovateľov umenia a športu, aktívna je však predovšetkým v charitatívnych projektoch.

Inscenácia Účet

  • Autor: Clément Michel
  • Preklad: Elena Flašková
  • Réžia: Jakub Nvota
  • Scéna a kostýmy: Eva Kudláčová Hudba: Kamil Mikulčík

Jules, Antoine a Axel sa poznajú dlhé a dlhé roky. Z času na čas trávia spoločné pánske víkendy v dome Julesových rodičov. Hoci na oko pôsobia tak, že ich priateľstvo nemôže nič narušiť, zdanie klame. Čo sa stane, ak jeden z nich požiada zvyšných dvoch, aby mu preplatili účet, hoci ich večer predtým suverénne pozval? A čo môže spôsobiť, ak si náhodou prečítate SMS, ktorá vám nepatrí? Kolotoč vtipných a výbušných situácií, ktorý postupne rozkrýva svet mužov, v ktorom je vždy len jeden cieľ – žena.

tlačová správa

Pridajte komentár