EAST MAG
lietajúce metly

V Európe začnú predávať „lietajúce” metly

Nepoznáme človeka, ktorý by nemal rád najznámejšiu čarodejnícku ságu. Harry Potter sa stal kultovou záležitosťou nielen detí, ale aj dospelých. A vďaka novinke od brazílskeho dizajnéra sa môže každý cítiť ako Harry Potter a zalietať si na metle. Nie je to vzrušujúca predstava? 

Zahrajme si metlobal

Dizajnér z Brazílie Alessandro Russo upravuje elektrické jednokolky tak, že sa na nich môžete preháňať ako na kúzelnej metle. Tento nápad si nechce nechať len pre seba a lietajúce metly skoro ako z filmu Harry Potter budú čoskoro dostupné aj v Európe. 

REKLAMA

Brazílčan je veľkým fanúšikom čarodejníckej ságy a túžil napodobniť to, čo si mnohí fanúšikovia prajú zažiť na vlastnej koži – preletieť sa na metle. Svoj nápad jednoducho musel zrealizovať – založil si firmu Nuvem Vassouras, pod ktorou upravuje elektrické jednokolky a premieňa ich na „lietajúce” metly. Mimochodom, ide o údajne prvú firmu svojho druhu so skutočnými lietajúcimi metlami na svete. 

Lietajúce metly s rýchlosťou do 35 km za hodinu

Elektrické jednokolky pripomínajúce čarodejnícku metlu idú rýchlosťou približne 25 km za hodinu. Na ovládanie budú asi trošku náročnejšie, no budú jazdiť tam, kam sa vodič, teda letec, nakloní. Záleží však aj na tom, akú výkonnú jednokolku si pre svoje „lietanie” zvolíte. Tie najvýkonnejšie idú rýchlosťou až 35 km za hodinu. 

V priebehu budúceho týždňa by sa mali tieto dopravné prostriedky začať predávať v Brazílii pod značkou The Real Flying Broom a budú sa vyrábať na objednávku. Šikovný dizajnér by chcel svoj produkt predávať aj v Európe.

Pre ďalšie zaujímavé čítanie, rozhovory a inšpirácie si prezrite našu rubriku Lifestyle.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár