EAST MAG
trendy v online marketingu

Aké trendy v online marketingu prinesie rok 2021 podľa odborníkov?

Aj tá najkrutejšia doba praje pripraveným! Dnes, viac ako kedykoľvek predtým, môže úroveň efektivity online marketingu zachrániť či pochovať podnikanie. Pandemický rok zmien pretavil všetky radosti a strasti nášho života z analógu do digitálu a zamiešal kartami aj v oblasti reklamy, ktorá si vyžaduje nové nasadenie inovatívnosti, vynaliezavosti a kreativity. O tom, čo bude v roku 2021 hýbať svetom reklamy, v utorok 26. januára porozprávajú Michal Pastier z agentúry Zaraguza, Peter Šebo z PS:Digital a Matúš Lovás z Visibility. Aké sú aktuálne trendy v online marketingu?

Prinesú trendy v online marketingu čistotu?

„V mojej časti prednášky sa chystám zdôrazniť hlavne minimalizmus a zjednodušovanie v marketingu,” hovorí Co-owner a Group Creative Director agentúry Zaraguza Michal Pastier. „Nečakaným trendom posledných mesiacov je upratovanie marketingovej komunikácie. Burger King predstavil zjednodušenú vizuálnu identitu. Firmy zavádzajú jeden symbol značky namiesto komplikovaných manuálov. Výrobcovia sekajú počet produktov, aby komunikovali len tie podstatné. Aj keď minimalizmus odchádza z našich interiérov, marketéri ho práve objavujú a funguje im,” myslí si Pastier.

REKLAMA

Nástrahy online sveta

Founder a CDO agentúry PS:Digital Peter Šebo sa zase zameria na kultúru prebytku, ktorú priniesol minulý rok. „V roku 2021 bude všetkého viac, neznamená to však iba dobré správy. Na jednej strane je viac používateľov online, viac e-commerce, viac technológií, no na strane druhej aj viac privacy a chaosu na internete. Aj taký bude podľa mňa rok 2021.”

Prednáška spíkra Matúša Lovása, Managing Directora agentúry Visibility, je reakciou na neblahú bezpečnostnú situáciu, ktorá v online priestore vznikla: „Všade sa o tom hovorí, ale málokto poriadne vie, ako to je. Hoaxy, konšpirácie, využívanie a obmedzovanie dát, ochrana osobných údajov a mnohé iné nástrahy online-u budú číhať v roku 2021 nielen na marketérov oveľa viac, ako predchádzajúce roky. Na čo si dať pozor a ako sa na to pripraviť?”

Podujatie Trendy v online marketingu sa uskutoční v utorok 26. 1. 2021 o 18:00 hod., viac informácií nájdete priamo v evente na Facebooku.

Prečítajte si, ktoré weby bojujú s hoaxami.

Pridajte komentár