EAST MAG
City break iba hodinku od Košíc? Čaká vás Varšava
Zdroj foto: Stockadobe.com

City break iba hodinku od Košíc? Čaká vás Varšava 

Boli ste už v hlavnom meste Poľska? Nie? Tak to je chyba. Varšava je veľké mesto s ešte väčším srdcom. A to najlepšie? Z Košíc sa do nej dostanete lietadlom za menej ako hodinku. Prečo by nemala na vašom cestovateľskom zozname chýbať? Poďme sa na to pozrieť.

Chcete pamiatky, no skočiť si aj na pláž? Máte to mať

Uvažovali ste niekedy, aké je to ocitnúť sa na pohľadnici? V Starom a Novom meste si to môžete vyskúšať. Pestrofarebné domčeky so zdobenými fasádami, úzke dláždené uličky lemované kvetinami a malé kaviarničky a reštaurácie, ktoré vás vtiahnu do svojich útulných interiérov. Historické centrum Varšavy je ako vystrihnuté z ručne maľovaných obrázkov, a vy môžete byť postavičkami na jednom z nich. 

REKLAMA

Samozrejme, Varšava ponúka aj rozprávkové paláce – medzi naše TOP tipy patria Palac Lazienkowsky a Palác Wilanow. Oba sú obklopené nádhernou zeleňou, ktorá v letných mesiacoch rozkvitá do farieb. 

Čo by to však bolo za dovolenku bez pláže? Rieka Visla ich ponúka hneď niekoľko. A rovno pieskových. Okrem slnenia sa či kúpania si môžete aj zahrať plážové športy, alebo sa vybrať na plavbu kajakom, či gondolou. Medzi našich favoritov patria pláže Poniatówka a Rusałka.

Zdroj foto: Stockadobe.com

Nebíčko v ústach? Vyskúšajte tieto poľské dobroty

Taký boršč, žurek či pirohy ste už možno vyskúšali. No čo takto zapiekanku – chrumkavú bagetu, ktorá je kráľovnou street foodu? Vo Varšave na ňu natrafíte na každom rohu, takže o to, že budete hladovať, sa nemusíte báť. 

Špeciálny tip č. 1: Ak sa chcete stratiť vo víre vôní a chutí, zamierte do Fabryka Norblina. Táto bývalá továreň je miestom, kde sa stretávajú kuchyne celého sveta, a vy tak môžete vo Varšave navštíviť napríklad aj Grécko či Mexiko.

Špeciálny tip. č. 2: Ak si radi pochutnáte na tvrdom alkohole, máme pre vás špecialitku – Múzeum poľskej vodky aj s ochutnávkou.

A keď sme už pri múzeách, tak… 

… tých je vo Varšave neúrekom. Múzeum poľských židov POLIN, Kopernikovo vedecké centrum, Múzeum Fryderyka Chopina, Svet ilúzií, Múzeum bábik, nehovoriac o palácoch, ktoré sme už spomínali vyššie. 

A ak sa vám nechce vymýšľať si program, Varšava ponúka možnosti, ako si ju netradične užiť. Objavovať ju môžete retro autobusom, komunistickou dodávkou, aj na kolobežkách, kanoe či plachetnici, alebo si dať pub crawl.

Ako sa dostať do Varšavy? 

Jednoducho. Kúpite si letenku cez spoločnosť LOT, prídete na letisko Košice, nastúpite do lietadla a vystúpite vo Varšave. Odtiaľ sa do centra mesta dostanete autobusom či taxíkom a môžete objavovať. A ani v tom, kedy sa do Varšavy vybrať, nebudete mať dilemu. Lieta sa do nej až 6x týždenne

Tak čo, presvedčili sme vás? Zamierte na lot.com a kúpte si letenku, alebo si o Varšave prečítajte viac na zkosicdosveta.sk a kúpte si ju potom.

Zdroj foto: Košice international Airport

Košice International Airport

Pridajte komentár