EAST MAG
Volley Charity Cup Košice 2023
Volley Charity Cup Košice 2023. Foto: Fpt Slovakia

Charity Volley Cup – turnaj s jedinečnou myšlienkou

Sobota 9. septembra patrila v košickom Beach Clube plážovému volejbalu a pomoci tým menej šťastným. Areál obľúbeného športoviska v Košiciach privítal 6 tímov, ktoré si v rámci Charity Volley Cup-u zmerali svoje sily v plážovom volejbale a prispeli tak k realizácii unikátneho projektu Potravinovej banky. Tímy, ktoré zostavili spoločnosti Fpt Slovakia, Deutsche Telekom IT Solutions, Nadácia VSE, VSE Holding, EUROVIA a Promiseo, si tak nielen zdravo zašportovali, ale aj podali pomocnú ruku organizácii Úsmev ako dar, ktorá stojí za týmto originálnym nápadom.

V deň turnaja sa na ihrisku zišlo 6 dobre naladených tímov s početným fanklubom. Jednotlivé zápasy sprevádzala úžasná športová, ale hlavne priateľská atmosféra, ktorá bola umocnená krásnym slnečným počasím a vidinou jedinečnej myšlienky a pomoci. „Keďže volejbal máme v našej DNA, tak bolo len prirodzené, že sme sa podujali v rámci tohto turnaja vystúpiť ako vyzývateľ. Vyzvali sme komunitu v regióne s možnosťou spojiť sa pre dobrú vec. Symbolicky “zápoliť” len na ihrisku, ale v skutočnosti spojiť svoje sily a konať dobro,“ priblížila zrod volejbalového turnaja s unikátnou myšlienkou Andrea Kalafúsová, špecialistka komunikácie v Fpt Slovakia.

Volley Charity Cup Košice 2023
Volley Charity Cup Košice 2023. Foto: Fpt Slovakia

Cieľom volejbalového turnaja Charity Volley Cup bolo vyzbierať dostatok financií na zriadenie unikátneho konceptu Potravinovej banky v Košiciach, ktorá bude slúžiť pre rodiny s deťmi v núdzi. Do projektu sa zapoja viaceré potravinové reťazce, ktoré budú Potravinovú banku pravidelne zásobovať. Navyše, tieto priestory budú slúžiť aj ako tréningové centrum na podporu rodičovských zručností. To znamená, že rodičia budú mať možnosť osvojiť si efektívne hospodárenie s financiami, ale aj príležitosť naučiť sa variť zdravo a úsporne. Inšpiráciou pre vznik myšlienky Potravinovej banky bol koncept Fresh Food banky v zahraničí, v rámci ktorej si môžu registrovaní užívatelia zakúpiť za symbolický poplatok všetko potrebné do svojej domácnosti.

Volley Charity Cup Košice 2023
Volley Charity Cup Košice 2023. Foto: FPT Slovakia

„V rámci pilotného projektu Potravinovej banky plánujeme v počiatkoch uspokojiť potreby vyše 200 registrovaných rodín týždenne a tento počet chceme postupne navyšovať tak, aby dokázal pomôcť čo najvyššiemu počtu rodín na pokraji chudoby a ďalších ohrozených skupín, akými sú napr. seniori,“ prezradil tvorca myšlienky Radoslav Dráb, predseda košickej pobočky Úsmev ako dar. Zapojenie rodín do projektu budú mať na starosti košické akreditované poradenské organizácie, ktoré poskytujú špecializované sociálne poradenstvo a väčšinu rodín v núdzi poznajú a sú s nimi v kontakte. „Dúfame, že tento pilotný projekt bude v Košiciach impulzom pre vznik ďalších, nakoľko je tu mnoho ohrozených skupín obyvateľov, ktorí sú odkázaní na pomoc druhých,“ vyjadril túžbu Radoslav Dráb. 

Vyzbierané prostriedky, ktoré v rámci štartovného poskytli zapojené spoločnosti, budú použité na rekonštrukčné práce priestorov Potravinovej banky. Po jej uvedení do prevádzky, ktoré sa odhaduje na jar budúceho roku, sa do pomoci budú môcť zapojiť prostredníctvom darovania potravín a hygienických potrieb aj samotní obyvatelia Košíc či miestne i cezpoľné spoločnosti.

Fpt Slovakia

Fpt Slovakia je spoľahlivým partnerom, ktorý už viac ako 18 rokov svojim zákazníkom umožňuje napĺňať ciele v oblasti informačných technológií. Firma pôsobí na trhu v Košiciach a medzi jej hlavné úlohy patrí návrh, vývoj a správa softvéru, implementácia a údržba SAP riešení a nezávislé testovanie v rámci energetického sektora. Zaoberá sa tiež inovatívnymi riešeniami na poli eMobilít, SmartHome a GreenEnergy. V súčasnosti zamestnáva v Košiciach približne 400 IT špecialistov.

Pridajte komentár