EAST MAG
Grantový program Škola budúcnosti
Zdroj: Karpatská Nadácia

Školy budúcnosti sa zamerali na rozvoj kritického myslenia a schopnosť rozpoznávať dezinformácie

Grantový program Školy budúcnosti chce pomôcť základným školám a mimovládkam na východe Slovenska. Budúcu generáciu chce pripraviť na svet plný výziev a inovácií. Na svet, v ktorom potrebujú rozvinuté kritické myslenie, dobré digitálne zručnosti či zmysel pre zodpovednosť nielen voči sebe, ale aj svojmu okoliu. Na projekty prerozdelí 20-tisíc eur.

Školy budúcnosti sa v roku 2023 zamerali najmä na rozvoj kritického myslenia a schopnosť rozpoznávať dezinformácie a hoaxy. Okrem toho podporia aj vzdelávanie informačno-komunikačných technológií, zodpovedný a spravodlivý rozvoj digitálnych zručností a budovanie zodpovedného prístupu k životu.

REKLAMA

O grant v maximálnej výške 2 500 eur môžu žiadať inovatívne základné školy a mimovládne neziskové organizácie na východnom Slovensku. Žiadatelia by sa mali zameriavať na nové prístupy a inovácie vo vzdelávaní. Obzvlášť vítané sú projekty realizované na vidieku.

Grantový program Školy budúcnosti
Školy budúcnosti sa zamerali na rozvoj kritického myslenia a schopnosť rozpoznávať dezinformácie

Prečo hoaxy, technológie a zodpovednosť?

Vojna, zhoršujúca sa klimatická kríza či záplava hoaxov a dezinformácií v online priestore výrazne ovplyvňujú náš spôsob života, zdravie a prírodné okolie. Prognózy nie sú pozitívne a keď sa spoločnosť nezameria na riešenie týchto kríz či ich následkov, budúce generácie čaká neľahká doba. Aj preto Karpatská nadácia v spolupráci Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia otvorili program Školy budúcnosti a zamerali sa na vzdelávanie budúcich generácií. Chcú ich pripraviť do sveta plného výziev a inovácií.

Viac informácií o grantovom programe nájdete TU.

Karpatská nadácia

Karpatská nadácia podporuje východné Slovensko už 25 rokov a počas svojej existencie podporila viac ako tisíc projektov sumou takmer 2,5 milióna EUR. Poslaním Karpatskej nadácie je viesť ľudí a organizácie k zodpovednosti za seba, komunitu, región a budúcnosť. Od svojho založenia poskytuje finančnú podporu, vzdelávanie a poradenstvo pre aktívnych ľudí a neziskové organizácie v záujme zlepšovania života na východnom Slovensku. Karpatská nadácia tiež podporuje a prináša inovatívne programy neformálneho vzdelávania, aby umožnila ľudom na východnom Slovensku viesť úspešný a plnohodnotný život.

Pridajte komentár