EAST MAG
TechDay

Tech Day Student´s Innovation Conference 2023 prepojí študentskú komunitu so svetom inovácií a biznisu

Spoločnosť Deutsche Telekom IT Solutions organizuje medzinárodnú konferenciu s názvom Tech Day Student´s Innovation Conference, ktorá sa bude konať 11.10.2023 v Aule Maxima na Technickej Univerzite v Košiciach, vstup je zadarmo pre registrovaných účastníkov.

„Dúfame, že inšpirujeme študentov, aby z nich boli digitálni objavovatelia a možno niektorí z nich nám v budúcnosti pomôžu premeniť aktuálne témy na hodnotu v biznise.“ vysvetľuje Andreas Truls, generálny riaditeľ DT ITSO SK.

REKLAMA
Andreas Truls, generálny riaditeľ Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia

Cieľom konferencie je priniesť do Košíc špičkové a aktuálne témy zo sveta IT a sprístupniť ich študentom vysokých škôl hlavne z Košického a Prešovského kraja. Konferencia, ktorú organizuje jeden z najväčších poskytovateľov ICT služieb na východnom Slovensku Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia (DT ITSO SK)   si dala za cieľ spojiť rôzne perspektívy a znalosti v oblasti IT inovácií a umožniť účastníkom zapojiť sa do diskusií, stretnúť sa s odborníkmi a prehĺbiť svoje znalosti.

V rámci konferencie sa predstavia profesionáli z T-Systems International, ale aj lokálni spíkri, ktorí priblížia témy ako Digitalization, Quantum, Metaverse, Artificial Intelligence, Low Code – No Code, AWS Generative AI prístup a Open Sovereign Cloud. Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, ako jeden z najväčších zamestnávateľov na východnom Slovensku, predstaví návštevníkom možnosti rastu vo firme, ale aj to, čo im vie poskytnúť.

Konferencia začína a prebieha hlavne v doobedných hodinách s oficiálnym ukončením o 15.00 hodine. Po otvorení laserovou show sa prihovorí generálny riaditeľ Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, pán Andreas Truls. Účastníci budú mať možnosť vypočuť si prednášky, ku ktorým budú pristavené aj stánky s praktickou demonštráciou. Pri stánkoch sa môžu informovať ohľadom duálneho vzdelávania, ale aj o tom, ako sa uplatniť  v Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, o procese prijímania zamestnancov a príprave úspešného životopisu. Pre študentov je pripravených množstvo sprievodných aktivít vo forme interaktívnych stánkov, ale aj herná zóna, či  kahoot kvíz.

Organizátori veria, že sa im podarí vzbudiť a podporiť záujem študentov o aktuálne témy vo svete IT a ich uplatnenie, čím by ešte viac prispeli k rozvoju samotného Košického regiónu.

„V Deutsche Telekom podporujeme myslenie kariérneho rastu a využívanie príležitostí digitálnej budúcnosti. Preto organizujeme Tech Days pre záujemcov zo študentského prostredia, aby mohli spolu s nami preskúmať AI, LowCode/NoCode, Quantum Computing,  Metaverse, Open Sovereign Cloud a zároveň motivujeme týchto účastníkov, aby ostali neustále zvedaví a rástli spolu s týmito novými technológiami.“ hovorí Andreas Truls, generálny riaditeľ DT ITSO SK.

Konferencia TECH DAY

„Ste pripravení na jednu z najväčších technologických konferencií pre študentov v Košiciach? T- Systems International spolu s Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia organizuje jedinečnú road show na ktorej by nemali chýbať študenti, študujúci IT odbory a nadšenci vo svete technológií. Naši odborníci v témach Metaverse, Quantum, AI, Lo Code- No Code, Generative AI a Open Sovereign Cloud si pre Vás pripravili dychberúce odborné prednášky a praktické demonštrácie v Market place stánkoch. Vaša budúcnosť sa môže začať práve na tejto konferencii, kde Vás okrem iného bude čakať aj HR stánok, v ktorom Vám kolegyne prakticky poradia, ako si napísať CV, či ako sa pripraviť na pohovor v našej spoločnosti. Váš čas je práve teraz, tak neváhajte a registrujte sa na Tech Day a nezmeškajte túto šancu, ktorá môže kreovať Vašu budúcnosť už teraz.“ dodáva Joern Kellerman, Senior Vice President pre Global Portfolio a Technology Excellence T-Systems International.

Harmonogram:

  • 08:00 Registrácia
  • 09:30 Otváracia laser show
  • 09:35 Uvítací príhovor, Technická Univerzita Košice
  • 09:40 Uvítací príhovor Andreas Truls, generálny riaditeľ DT ITSO SK
  • 09:45  Technology Momentum, Innovation & Digitization – Andreas Truls,  generálny riaditeľ DT ITSO SK
  • 10:00 Quantum Computing: Why now – Justin Pauckert, Quantum Engineer at T-Systems International
  • 10:25 Artificial Intelligence: Developer Tools – Cyril Sadovský, Senior Software Engineer at DT ITSO SK
  • 10:50 Coffee break
  • 11:15 Metaverse 101 – Explore the Metaverse’s Tech and become part of the Digital Revolution – Antonio Juliá, Technical Director Metaverse at T-Systems International
  • 11:40 Low Code – No Code – Marco Spoel, Low Code Architect and Maker at DT ITSO SK
  • 12:05 How to have conversations with your own data: The AWS Generative AI approach – Marek Toth, Site Reliability Engineer at DT ITSO SK
  • 12:30 Obed
  • 13:10 Open Sovereign Cloud – Martin Palko, Chapter Lead for Cloud Developer Services at DTITSO
  • 13:40 Kahoot Quiz

Viac o konferencii nájdete na tomto odkaze: TECH DAY STUDENT’S INNOVATION CONFERENCE 2023 (laia.live)

Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia

Spoločnosť vstúpila do života košického regiónu v januári 2006 pod názvom T-Systems Slovakia s.r.o. a od svojho začiatku je s regiónom nerozlučne spätá. To dokázala hneď v roku 2007, keď sa stala jedným zo zakladajúcich a aktívnych členov združenia Košice IT Valley.
Za posledné desaťročie vyrástla spoločnosť z nuly na druhého najväčšieho zamestnávateľa na východe krajiny. Zároveň patrí do prvej pätnástky najväčších zamestnávateľov na Slovensku s viac ako 3 900 zamestnancami. Aj vďaka vysokokvalifikovaným a motivovaným zamestnancom je firmou s najrýchlejšie rastúcou pridanou hodnotou v rámci IT odvetvia na Slovensku. Cieľom spoločnosti je proaktívne vyhľadávať nové cesty, ako napredovať a kontinuálne sa transformovať na spoločnosť poskytujúcu inovatívne typy služieb.
V rámci strategických aktivít sa spoločnosť transformuje na moderného poskytovateľa služieb Informačných a komunikačných technológií kráčajúc v ústrety budúcnosti založenej na digitálnych technológiách. Tieto kroky realizuje s cieľom posunúť podnikanie z projektovo riadeného modelu na model inovatívne a produktovo orientovanej firmy. Spoločnosť obsluhuje z Košíc viac než 700 korporátnych zákazníkov, ale tiež klientov z oblasti verejnej správy a verejných inštitúcií najmä v priestore Európskej únie.

Pridajte komentár