EAST MAG
stredoškoslká E-liga
Foto: archív organizátora

Hráte radi počítačové hry? Registrujte sa do 7. sezóny Stredoškolskej ešportovej ligy

Obľúbená Stredoškolská ešportová liga otvára svoje brány! Študenti slovenských a českých stredných škôl a gymnázií zabojujú v 7. sezóne o hodnotné ceny v herných tituloch Counter-Strike 2, League of Legends, Valorant a Rocket League. Registrácie do jednotlivých turnajov aktuálne prebiehajú na oficiálnej stránke organizátora yzone.sk, začiatok ligy je naplánovaný na 20. novembra 2023.  

hráč hier na PC
Foto: archív organizátora

Do turnajov sa žiaci môžu registrovať do 17. 11. 2023 kliknutím na jednotlivé odkazy: 

REKLAMA

• Counter-Strike 2: https://bit.ly/scsel7cs 

• League of Legends: https://bit.ly/scsel7lol 

• Rocket League: https://bit.ly/scsel7rl 

• Valorant: https://bit.ly/scsel7vlr 

hráči - študenti
Foto: archív organizátora

Všetky zápasy prebiehajú online

Už z názvu projektu vyplýva, že je určený pre žiakov slovenských a českých stredných škôl a gymnázií. Podmienkou účasti v projekte je preukázanie sa platným ISIC preukazom na aktuálny školský rok alebo potvrdením o návšteve školy, nie starším ako 7 dní. Žiaci reprezentujú svoju školu v pohodlí svojho domova počas voľného času, všetky zápasy prebiehajú online.  

Nová sezóna stredoškolskej ešportovej ligy bude s niekoľkými novinkami, o ktorých informuje Dávid Moštenicky, Project Manager SČSEL: „Aktuálna sezóna sa bude odohrávať od novembra 2023 do mája 2024. Počas 7. sezóny pripravujeme pre žiakov škôl jednodňové víkendové turnaje o herné periférie, ktoré venovali partneri ligy. Pridali sme do ligy taktiež aj novú fázu turnaja – last chance (poslednú šancu), čo znamená, že zo základnej skupiny postúpi viac tímov a tým zaručíme viac hráčom postup do vyšších častí turnaja. Asi najväčšou novinkou 7. sezóny je pripravované off-line finále, ktoré sa uskutoční v máji roku 2024.“ 

Hlavnými partnermi projektu sú FEI STU Bratislava, Unicorn University, Technická univerzita v Košiciach a Slovenská sporiteľňa. 

bannerik eliga
Foto: archív organizátora

Zábavným a hravým spôsobom si študenti rozvíjajú zručnosti

Primárnym cieľom herného turnaja je podporiť u žiakov rozvoj komunikatívnych a kognitívnych schopností, ktoré podľa vedeckých štúdií výborne zlepšujú práve počítačové hry.  Niektoré z herných titulov nabádajú študentov k sústavnému štúdiu podkladových materiálov k danej hre, resp. k jej novej verzii. Podklady k hrám sa väčšinou vyskytujú iba v cudzích jazykoch a tak okrem budovania vzťahu k čítaniu a samoštúdiu sa tieto hry podieľajú aj na rozvoji cudzích jazykov, ktorých znalosť je v súčasnosti samozrejmosťou. Herný turnaj tak zábavným a hravým spôsobom u študentov rozvíja aj zručnosti, ktoré im značne zjednodušia situáciu na trhu práce, ale aj v bežnom živote. 

Podrobnejšie informácie o projekte nájdete na stránke www.yzone.sk, na sociálnych sieťach Facebook a Instagram. 

Organizátorom projektu je agentúra YGames Company. 

tlačová správa

Pridajte komentár