EAST MAG
banner v Košiciach to žije
Foto-koláž: Lenka Bollová

V Košiciach to žije – prinášame program od 26. októbra do 1. novembra

Chcete sa vybrať za kultúrou, umením či športom? Nech sa páči, naše tipy.

Štvrtok 26. októbra

V rámci festivalu Dni českej kultúry 2023 sa dnes v priestoroch Regionálneho hudobného oddelenia Verejnej knižnice Jána Bocatia uskutoční o 16:30 hod. predstavenie knihy husľového virtuóza Pavla Burdycha Béla Kéler – maestro z Bardejova. Autor v nej podrobne mapuje životné a umelecké etapy Kélerovho života od rannej mladosti v Bardejove až po veľké skladateľské a dirigentské úspechy v celej Európe.

REKLAMA

Islandskí SKALMÖLD predstavujú takmer čistú esenciu viking metalu. Ich hudba je hrdá, tvrdá aj melodická. Predstavia sa dnes o 18:00 v Collosseum klube. Na turné ich sprevádzaú Estonci METSATÖLL, ktorí sú držiteľmi niekoľkých cien Estonian Music Awards za najlepšiu metalovú kapelu. Druhým supportom budú ATAVISTIA, epická metalová kapela z Vancouveru využívajúca melodický death metal, black metal a škandinávsky folk.

Pozývame vás aj na diskusiu a prezentáciu novej knihy Veroniky Folentovej Ako byť zdravý dnes od 18:00 do košického Artfora. Dozviete sa, ako sa starať o srdce, oči či pľúca, ako predísť civilizačným ochoreniam či čo je zdravý spánok a prečo je dôležitý.

Lukáš Jedlička, známy najmä pod umeleckým menom Boy Wonder, je slovenský raper, producent a člen skupiny BoyBand s Ideom. Vystúpi dnes o 19:00 hod. v Tabačke KulturFabrik.

Divadlo Radnica v Historickej radnici dnes predstaví hercov z Mestského divadla Trenčín, ktorí odohrajú od 19:00 hod. predstavenie Lakomec.

Pod taktovkou dirigentky je názov koncertu Štátnej filharmónie Košice, ktorý stihnete dnes o 19:00 hod. v Dome umenia. V úlohe dirigentky sa predvedie Alena Hron, klavír bude patriť Ivanovi Klánskemu. Pre návštevníkov, ktorí sa chcú dozvedieť viac o hudbe, ktorá na koncertoch zaznie, pripravuje Štátna filharmónia Košice v aktuálnej sezóne aj predkoncertné stretnutia. O 18:00 vám o koncerte povie viac lektor dramaturgie Peter Katina.

pod taktovkou dirigentky
plagátik ŠfK

Pripravte sa na nezabudnuteľný večer výborného jazzu a funky groove v podaní legendárnej britskej skupiny SHAKATAK s jej živým hudobným vystúpením, ktoré vás bude držať v tanci celú noc. Túto chuťovku si na dnes pripravil Jazz Club od 21:00 hod.

Piatok 27. októbra

Koncert prešovskej alternatívnej legendy v rámci CHIKI LIKI TU-A | TOUR 2023 v zložení Martin Višňovský / Stanislav Sninský / Tomáš Višňovský, stihnete dnes o 19:00 hod. v Collosseum klube. Špeciálnym hosťom je Puding Pani Elvisovej.

Sobota 28. októbra

Pozývame Vás na výstavno-predajné podujatie BABY EXPO, na ktorom nájdete pre vaše deti to najlepšie. Čakajú vás špeciálne ponuky od vyše 40 predajcov, handmade výrobcov a poskytovateľov služieb. Podujatie sa koná dnes od 10:00 v priestoroch DoubleTree by Hilton Košice. Súčasťou sú prednášky, tvorivé dielne i atrakcie pre deti.

V OC Galéria vás dnes od 15:00 hod. čaká Mexiko Halloween. Užijete si výrobu masiek, maľovanie lebiek, latino tanečné vystúpenie, súťaže pre deti a mnoho iného.

Halloween na Aničke s Usmievankou stihnete dnes od 16:00 v areáli Anička.

Autorský večer iránskeho básnika Alirezu Abiza si môžete užiť dnes od 17:00 v DKC Veritas.

Punková legenda Konflikt vyráža na Československé turné k 33. výročiu založenia skupiny. Hosťom bude kapela Hrubý Domáci Produkt. Koncert stíhate dnes od 20:00 hod. v Collosseum klube.

Nedeľa 29. októbra

Srdečne vás pozývame na akvaristicko-teraristickú predajnú výstavu AkvaTera Košice, ktorá sa koná dnes od 9:00 v Spoločenskom pavilóne. Uvidíte viac než 60 vystavovateľov so stovkami zvierat, ktoré nenájdete ani v zoo.

plagátik Akva Tera
Zdroj: archív organizátora

Červená Čiapočka, alebo o hlúpom vlkovi je názov predstavenia plného vizuálnych efektov a tanečnej hudby, ktoré si môžete pozrieť dnes od 16:00 hod. v areáli Anička.

Slávnostné otvorenie nového umeleckého kina Bergman je naplánované dnes na 18:00 hod. v DKC Veritas. Úvodnou projekciou bude dokument Obrazy starého sveta režiséra Dušana Hanáka. Špeciálnym hosťom je kapela Nocadeň.

Pondelok 30. októbra

Jedinečná one-man-show Kontrabas, v ktorej hviezdi Martin Huba, sa uskutoční dnes od 19:00 hod. v Historickej radnici.

Utorok 31. októbra

Výpravná hororová comedy show Red Cat Cabaret – Horror Show, ktorá vás zavedie do podzemného sveta, kde plesajú upíri, na vás čaká dnes od 19:30 hod. v GES Klube.

Pridajte komentár