EAST MAG
Konferencia World Usability Day 2023 na Slovensku spojí UXákov z celej krajiny

Konferencia World Usability Day 2023 na Slovensku spojí UXákov z celej krajiny

Po troch rokoch si Svetový deň použiteľnosti – World Usability Day (WUD) budeme môcť opäť vychutnať naživo. V druhý novembrový štvrtok už tradične Slovenská User Experience Asociácia (SUXA) organizuje konferenciu zameranú na používateľskú skúsenosť (User Experience).

9. novembra 2023 sa v priestoroch Fakulty elektrotechniky a informatiky STU na Ilkovičovej 2961 uskutoční konferencia World Usability Day 2023. Ako tvrdí šéf konferencie Peter Leško, po troch ročníkoch, ktoré boli online, to bude veľký sviatok pre UX komunitu na Slovensku: “Sme veľmi radi, že sa spred kamier vraciame opäť do offline priestoru. Cieľom WUD na Slovensku bolo vždy osobné stretnutie s ľuďmi, ktorým záleží, aby produkty a služby fungovali lepšie. Aj vďaka networkingu môžeme spoločne budovať silnejšiu UX komunitu na Slovensku.”

REKLAMA

A práve “spolupráca” je aj hlavnou celosvetovou témou World Usability Day 2023. Všetky prednášky, ktoré odznejú v Bratislave, sa budú dotýkať dôležitosti kooperácie.  Podľa Slavomíry Galóovej z organizačného tímu, spíkri konferencie sa na ňu pozrú z rôznych strán: “Účastníci konferencie sa dozvedia viac o kvalite spolupráce, o kolaborácii v medzinárodnej firme, o zapojení používateľov a klientov pri redizajne, ale aj o sile kolektívnej inteligencie.” Ako dodáva, pri výbere spíkrov sa snažili zamerať na odborníkov, ktorí sa v každodennej práci stretávajú so spoluprácou na rôznych úrovniach. “Spolupráca je jedným z kľúčových elementov v design procese najmä vďaka vzájomnému prieniku pohľadov viacerých osôb, vďaka ktorým tak vieme prísť ku komplexnejšiemu riešeniu daného problému.”

Tohtoročnou novinkou konferencie budú tematické workshopy, ktoré povedú skúsení lektori zo zakladateľských agentúr SUXA. “Sme spoluzakladajúci člen SUXA a v roku 2011 sme v ui42 založili tradíciu World Usability Day na Slovensku. Tento ročník sme naviac aj hrdí na to, že sme v pozícii generálneho partnera podujatia, ktoré spája a vzdeláva odbornú komunitu. Prispieva tak celkovo k rozvoj CX/UX na Slovensku, čo je zároveň ambíciou a jedným z poslaní aj u nás v ui42. Veľmi sa tešíme na zaujímavé prezentácie, workshopy a veríme, že aj silný networking,” hovorí Martin Krupa, co-founder ui42.

World Usability Day 2023 začína 9.novembra o 9:00. Vďaka partnerom bude vstup na prednášky konferencie zadarmo. Kto sa na konferencie nemôže zúčastniť, zabezpečený bude lifestream. Viac informácií: https://www.suxa.sk/world-usability-day

Generálny partner: ui42

Hlavní partneri: IBM, GlobalLogic, Lighting Beetle*

Partneri: Tatra banka, GoodRequest

Program konferencie:

1. Keď jedna a jedna sú tri

Tomáš Ulej (Manažér explore tímu Martinus)

2. Efektívny dizajn proces a jeho prínos pri redizajne PSS

Barbora Blahušiaková (UX dizajnérka v ui42)

3. Nový začiatok SUXA

Ľubica Reváková (Slovenská User Experience Asociácia)

4. Stručný sprievodca komunikáciou v medzinárodných projektoch

Zuzana Fraňová (Špecialistka na inovácie v ČSOB)

5. Ako vytvoriť prostredie, ktoré podporuje spoluprácu

Michal Šoltés (Zakladateľ a tréner v Otvorená Hra)

Ľubica Reváková

Teacher of media ■ UX design ■ marketing ■ PR & communication

Pridajte komentár