EAST MAG
1920x1080_banner-v-kosiciach-to-zije-04-1-740x416-2 (1)
Zdroj: koláž Lenka Bollová

V Košiciach to žije – prinášame program od 23. do 29. novembra

Chcete sa vybrať za kultúrou, umením či športom? Nech sa páči, naše tipy.

Štvrtok 23. novembra

Dnes sa o 17:00 v priestoroch átria Múzea Vojtecha Löfflera uskutoční slávnostné otvorenie výstavy tohtoročných absolventov večernej školy tvorivej fotografie.

REKLAMA

Pozývame vás na prezentáciu knihy Správa o slovenskej architektúre a diskusiu s jej autormi: Henrietou Moravčíkovou, Linou Degtyaryovou a Petrom Szalayom dnes od 18:00 do Artfora. Kniha formou pútavých esejí analyzuje architektonickú situáciu na Slovensku. Zaznamenáva hlavné trendy v súčasnej architektúre a diela, ktoré ich ilustrujú.

Navštíviť dnes môžete aj výstavu kresieb Veroniky Baranovej, ktoré tvoria základ kalendára zrúcanín stredovekých hradov Slovenska na rok 2024 pod názvom Slovakia by drawing. Vernisáž výstavy bude v pobočke Terasa (Tr. SNP 48/A) dnes o 16:00 hod.

Koncert Štátnej filharmónie Košice Chopin & Sibelius si nenechajte ujsť v Dome umenia dnes o 19:00 hod. Sasha YANKEVYCH, dirigent, Andrew von OEYEN, klavír.

V Tabačke KulturFabrik dnes od 20:00 hod. vystúpi duo Coals. Dvojica Kacha a Lucassi vystúpila na mnohých medzinárodných festivaloch, vrátane Positivus Festivalu, Pohody, Tune In-Tel Aviv, Primavera Sound a Iceland Airwaves.

Piatok 24. novembra

Verejná nahrávka vianočného koncertu Janais a Milpošanka sa koná dnes o 17:00 hod. vo Veľkom štúdiu Slovenského rozhlasu na Moyzesovej 7.

25 rokov na scéne, mnoho skvelých vystúpení vrátane vypredaných koncertov vo všetkých českých kultúrnych „svätostánkoch“ od legendárnej veľkej Lucerny po O2 Arénu. To je v skratke doterajšia veľkolepá kariéra energickej rockovej kapely ŠKWOR, ktorá dnes vystúpi o 19:00 hod. v Collosseum klube.

V Tabačke si od 20:00 hod. môžete užiť koncert Paulie Garand & Live Band.

Sobota 25. novembra

Tretí ročník RozlomityFestu štartuje dnes o 13:00 hod. v priestoroch Lezeckej steny Rozlomity. Program bude nabitý zaujímavými výstupmi a dobrodružstvami od lokálnych lezcov, ale aj od hostí z iných krajov Slovenska. Takisto sa môžete tešiť na welcome drink podľa svojho gusta, lákavé občerstvenie, bohaté ceny v tombole a pofestivalové lezenie. 

Tradičnú košickú burzu LP platní a CD dnes stihnete v Kulturparku, budova Bravo, od 13.00 do 17.00.

Pesničková šou pre najmenších divákov Fíha tralala štartuje dnes o 17:00 hod. v Historickej radnici.

Zdroj: archív organizátora

S populárnym českým pesničkárom Ondřejom Ládekom, známym ako Xindl X, si košické publikum mohlo zaspievať jeho hity naposledy na vlaňajšom októbrovom koncerte v Kasárňach/Kulturparku. Po roku sa na Slovensko vracia a roztočí to dnes od 20:00 hod. opäť v Kulturparku.

Nedeľa 26. novembra

Detský zabávač Strýko Baltazár zabaví najmenších predstavením Cesta na severný pól dnes od 16:00 hod. v Historickej radnici.

Pondelok 27. novembra

DESmod opäť v netradičnom programe a pod hlavičkou hesla – Trapno is not dead si môžete užiť dnes o 19:00 hod. v Historickej radnici. “Veľmi veľa budeme improvizovať, takže priamo na mieste vznikajú nové skeče, prekvapenia aj brebty. S kapelou robíme fóriky, vyťahujeme ľudí na pódium a oni s nami hrajú scénky, je to veľmi vtipné,” hovorí o programe Mário Kuly Kollár.

Muzikál PACHO – Zbojník z Hybe vás pobaví dnes od 19:00 hod. v Spoločenskom pavilóne.

Utorok 28. novembra

Fotografka Lena Jakubčáková venovala dlhé roky trpezlivému dokumentovaniu života Kataríny Kiovskej, ktorú v blízkom okolí poznali aj pod prezývkou Baba z lesa. Žena, ktorá bola spolu so svojou mamou v šesťdesiatych rokoch poslednou prekážkou dokončenia veľkolepého socialistického projektu ružínskej vodnej nádrže, žila dlhé roky na samote neďaleko priehrady. Publikácia Baba z lesa v sebe kombinuje intímny časozberný dokument s dôsledným archívnym výskumom. Vo výsledku sa pred nami vynára obraz krehkého života jednej mimoriadne silnej ženy. Uvedenie knižky spojené s diskusiou stihnete v Artfore dnes o 18:00 hod.

HEX – Kde je láska Tour spolu s Emmu Drobnou v úlohe hosťa to rozpália dnes o 19:00 hod. v Historickej radnici.

Zdroj: archív organizátora

Bílé Vánoce Lucie Bílé 2023 štartujú dnes o 19:30 hod. v Dome umenia.

Streda 29. novembra

Besedu s rodenou Košičankou a autorkou ženských románov J. Levinski si môžete užiť dnes o 17:00 hod. v priestoroch Verejnej knižnice Jána Bocatia – pobočka na Hemerkovej 39.

Pridajte komentár