EAST MAG
vianočná výzdoba
Foto: shutterstock.com

Inšpirujte sa aktuálnymi trendmi vianočnej výzdoby  

Vianočná výzdoba je každý rok veľkou výzvou. Niekto vyťahuje zo skrine rodinné vianočné poklady, iný sa vždy nanovo necháva inšpirovať aktuálnymi trendmi. Všetko je správne, hlavne aby ste sa vy doma cítili príjemne. Možno sa však aspoň trošku budete inšpirovať hitmi aktuálnej sezóny Vianoc 2023. 

Klasická červená, zelená a zlatá estetika nás, samozrejme, vždy zahreje pri srdci. Nápady na aktuálnu výzdobu, najmä od renomovaných dizajnérov, však posúvajú hranice.  

Magické sklo a luxus

Od neočakávaných farebných schém až po prekvapivé materiály a povrchové úpravy – dizajnové vychytávky neobišli ani vianočnú výzdobu. V centre pozornosti tentoraz stojí samotné sklo a jeho zútulňovanie. Je to totiž elegancia bez námahy, hrá sa s odrazom, zosilňuje a láme svetlo produkované sviečkami či svetielkami zo stromčeka. Priehľadnosť skla poskytuje beztiažový kontrast k mohutnosti ozdobnejších dekorácií, ktoré sa často používajú na ozdobu konferenčných stolíkov a zábradlí. Dizajnéri milujú jemné tvary, priesvitné farby a ručne vyrábané textúry umne vytvorených sklenených ozdôb, ktoré pôsobia magicky. 

Foto: shutterstock.com

Mosadz a chróm 

Vetvičky v mosadznej váze sú skrátka in. Mosadzné červenanie vyzerá nádherne v kombinácii s tradičnými zlatými, striebornými a drahokamovými tónmi sezóny. Je to ostrý kontrast ku chladným teplotám vonku. 

Foto: shutterstock.com

Minimalizmus

Tento rok dizajnéri  predpokladajú decentnejšie použitie dekoru. Menej výrazné kombinácie zelenej a červenej a viac tlmenej zelene spolu s náladovými neutrálnymi farbami budú hrať prím.

Foto: shutterstock.com

Farebnosť drahokamov

Sýte tóny šperkov ako bordová, modrozelená, smaragdová a luxusné kovy sú v tomto sviatočnom období in. Úplným hitom je kráľovská modrá.

Pastelovosť

Pokiaľ vám viac „voňajú“  pastelové odtiene, krokom vedľa nebudú ani ozdoby v nežnej béžovej, pudrovej ružovej, svetlomodrej či fialkovej farbe. Dizajnéri hovoria o očarení odtieňmi perál – svetlostriebornou, svetlofialovou, svetloružovou a krémovou. Ideálne je zmixovať ich dokopy. A nezabudnite, už dávno neplatí, že hlavnými ozdobami na stromčeku musia byť len gule. V hre sú totiž napríklad aj rôzne lízanky, zmrzliny, cukríky, mafiny, torty, šišky, makrónky – ktoré sa akoby zázrakom ocitnú na stromčeku.

Foto: shutterstock.com

Enviromentalizmus a vintage

Prírodné dekorácie budú večným trendom, takže množstvo materiálu nájdete aj priamo pri prechádzkach prírodou. Postačia šišky, orechy, bobule, konáriky či sušené kvety a vaša šikovnosť. Z vintage oblasti sú aktuálne v móde škriatkovia, Santovia v škandinávskych kostýmoch i hrubé ozdobné ponožky na darčeky.

TIP: Tieto drevené dekorácie na stenu od firmy drevko.sk vás chytia za srdce.

Foto: shutterstock.com

Pridajte komentár