EAST MAG
Zbierka Nesieme Vianoce
Zdroj: archív organizátora

Prispejte do dobročinnej drive-in zbierky

Počas víkendu (25. – 26. 11.) sa od 8.00 do 18.00 hod. v garáži budovy Bastion (príjazd z Hviezdoslavovej ulice) uskutoční dobročinná drive-in zbierka s názvom Nesieme Vianoce.

Cieľom verejnej nefinančnej zbierky je pomôcť ľuďom v núdzi. Predvianočný čas je ideálnym obdobím pre darovanie a pomoc tým, ktorí to potrebujú.

REKLAMA

V rámci aktivity organizácie Úsmev ako dar s názvom Nesieme Vianoce sa partneri akcie pokúsia vyzbierať prostriedky, ošatenie a potraviny pre sociálne slabšie rodiny. Do zbierky sa môže zapojiť každý záujemca.

Darovať môžete trvanlivé potraviny, oblečenie, obuv, drogériu, veci pre novorodencov a školské pomôcky.

  • Darované šatstvo by malo byť čisté (ideálne doma vyprané), aby neznehodnotilo ostatné darované veci.
  • Darované šatstvo by malo byť bez výrazného poškodenia  (drobné chyby sú OK).
  • Topánky prosím spojte dokopy, aby sa nepomiešali (zviazať šnúrkami, spojiť lepiacou páskou).
  • Ponožky, rukavice a iné párové ošatenie spojte dokopy (vložte jeden kus do druhého, spojte lepiacou páskou).
  • Všetky potraviny musia byť neotvorené a pred expiráciou.

Na mieste bude tiež možné zakúpiť vianočné balíčky radosti (potraviny, drogéria, školské pomôcky) v hodnote 15 eur. Platba bude možná len kartou.

Pomôcť ľuďom v núdzi môžu záujemcovia aj zakúpením vianočných balíčkov radosti počas zápasov HC Košice. 16. decembra sa zároveň v rámci Košických rozprávkových Vianoc uskutoční jedinečná charitatívna iniciatíva – Anjelská kapustnica, ktorá už 14 rokov prináša radosť a pomoc rodinám v núdzi. Pre sociálne znevýhodnené rodiny a deti bude pripravené menšie pohostenie a v špeciálnom stánku budú môcť návštevníci zakúpiť vianočné balíčky radosti pre sociálne znevýhodnené rodiny.

Pridajte komentár