EAST MAG
koláž Košice
Zdroj: koláž Lenka Bollová

V Košiciach to žije – prinášame program od 30. novembra do 6. decembra

Chcete sa vybrať za kultúrou, umením či športom? Nech sa páči, naše tipy.

ŠTVRTOK 30. novembra

Obľúbené Potulky mestom Košice sú tu opäť. Tentoraz na tému Podzemie a nadzemie Kaplnky sv. Michala. Podrobný rozpis termínov nájdete tu.

REKLAMA

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach vás pozýva na literárnu besedu so spisovateľom Jánom Babaríkom, ktorá sa uskutoční dnes o 16:30 v pobočke Šaca na Železiarenskej ul. 7. Ján Babarík je dvojnásobným finalistom Bagalovej Poviedky, trojnásobným finalistom súťaže o detskú poviedku vydavateľstva Perfekt, víťazom Literárnej Senice Laca Novomeského (plus Cena LIC) a Benediktiho literárnej Prievidze. V súťaži Martinus Cena fantázie 2018 získal Cenu poroty, Cenu Béla za najlepší horor a Cenu Bibliotéky.

Vystúpenie orchestra LORDS OF THE SOUND nie je len obyčajný koncert, je to naozajstná šou. A v Košiciach si ju môžete užiť u dnes o 19:00 hod. v Spoločenskom pavilóne. V  programe „The Music of Hans Zimmer“ zaznejú napríklad melódie z filmov “Spider-Man 2”, “Temný rytier”, “Osamelý jazdec”, “Interstellar”, “Sherlock Holmes”, “Muž z ocele”, “Pearl Harbor”, “Gladiátor”, “Počiatok”, “Piráti z Karibiku”, “Duch”, “Duna”, “Wonder Woman” či “Leví kráľ”.

V Collosseum klube si dnes od 21:00 môžete užiť power rock z Talianska v podaní Little Boys.

PIATOK 1. decembra

Dnes na Hlavnej ulici v Košiciach štartujú o 17:00 hod. Košické rozprávkové Vianoce 2023, a to slávnostným rozsvietením vianočného stromčeka a výzdoby. Zároveň sa začínajú i vianočné trhy. Program si však môžete užiť každý deň, stačí si vybrať priamo tu.

Vianočný koncert obľúbeného Spievankova začína rovnako o 17:00 hod. v Historickej radnici. Zažite s deťmi nádherný príbeh plný chytľavých piesní, obľúbených hrdinov, príbeh plný lásky, priateľstva a odpustenia.

SOBOTA 2. decembra

Výstava ako spomienka na fenomenálneho Mira Žbirku Roky a dni je pre verejnosť sprístupnená vo Východoslovenskom múzeu od dnešného dňa.

Zdroj: archív organizátora

Turné Mira Jaroša Ako na Vianoce prichádza aj do Košíc. Vystúpenia tohto speváka stihnete o 11:00 a o 17:00 hod. v Historickej radnici.

Najkrajší Mikulášsky expres na Košickej detskej historickej železnici sa vracia a prináša so sebou čaro adventu a Vianoc. Previezť sa ním môžete s deťmi dnes a zajtra o 9:00 a 11:30 hod. Pozor, vstupenky si musíte kúpiť vpred u organizátora.

GENTLEMAN SHOW Slovakia je svetoznáma mužská tanečná skupina plná profesionálnych modelov a tanečníkov. Členovia skupiny sú trojnásobný majstri Európy v pánskom striptíze a svoju show predstavili už v dvadsiatich krajinách. Svoju šou predvedú dnes o 19:00 hod. v Kultúrno-spoločenskom centre Košice-Západ.

Koniec dobrý, ale inak všetko na hovno je názov komediálnej šou Andyho Krausa. Štartuje dnes o 19:00 hod. v DKC Veritas. Ak ste fanúšikmi Lásla alebo Andyho – tak verte, že vám tie fúzy a maďarský prízvuk nebudú chýbať a že sa budete baviť. Špeciálnym hosťom je Košičanka a komička Diana Renner. 

Mestská športová hala Stará jazdiareň dnes bude od 19:00 hod. hostiť The Duchon´s – šou, kde zaznejú nesmrteľné hity Karola Duchoňa v novom šate, v podaní špičkových mladých slovenských umelcov na čele s Patrikom Vyskočilom, v aranžmánoch Antona Popoviča a réžii a choreografii Jána Ďurovčíka.

Zdroj: archív organizátora

RFA sa vracia do metropoly východného Slovenska. V košickej Steel Aréne sa o 19:00 hod. predstavia najväčšie hviezdy organizácie, nádejné talenty domácej scény i miláčikovia domáceho publika.

NEDEĽA 3. decembra

Arthurova kapela a Mikuláš je komická hudobno-divadelná šou s vianočnou atmosférou kde sa stretnú známe postavičky z rozprávok. Hrdinovia Obelix, Arthur, Elfka Idril, Ernesto de la Cruz  a Maestro Frankanella  rozohrajú veselý príbeh plný vianočných piesní a humoru, a to presne dnes o 15:00 hod. v priestoroch Strednej odbornej školy automobilovej. No a na záver určite príde aj Mikuláš s kopou sladkých dobrôt.

Originálne predstavenie Dračie dni vtiahne do deja malých aj veľkých divákov. Čaká vás množstvo smiechu aj prekvapení, a to dnes od 16:00 hod. v Kunsthalle.

Charitatívny Mikulášsky beh je prepojením behu, predvianočnej atmosféry a charity. Aj tento rok bude celý výťažok venovaný neziskovej organizácii Svetielko pomoci, ktorá poskytuje podporu malým onkologickým pacientom a ich rodinám. Štartuje dnes o 18:00 hod. na Hlavnej ulici.

Vianočný Benefičný koncert pre Detskú fakultnú nemocnicu Košice sa koná dnes, čiže v prvú adventnú nedeľu o 18: 00 hod. v Evanjelickom kostole v Starom Meste.

Hra inšpirovaná legendárnym dielom Milana Lasicu a Júliusa Satinského, v ktorej Pesimista neverí, že by Deň radosti mohlo niečo prekaziť a Optimista pevne verí, že to nevyjde s názvom Deň radosti je pre vás pripravená na dnes od 19:00 hod. v Historickej radnici. Hrajú: Miško Kubovčík, Sväťo Malachovský, Jožko Adamčík.


UTOROK 5. decembra

Divadlo komédie prichádza s predstavením KLIMAKTÉRIUM 2 alebo ošiaľ menopauzy. Začína dnes o 18:00 hod. v Historickej radnici.

Vianočný koncert La Gioia si môžete dnes užiť v GES Klube o 18:00 hod.

S vianočným koncertom do Košíc prichádza aj Andy Ďurica. Vystúpi v Mestskej športovej hale Stará Jazdiareň dnes od 19:00 hod. Na vianočnom koncerte vystúpia aj Peter Bič Project, Zuzana Smatanová, Aleš Jenis a Emma Drobná. Slovom vás počas programu bude sprevádzať moderátor Milan „ Junior“ Zimnýkoval. 

S programom Moje Vianoce 2023 však dnes do Košíc zavíta aj Mária Čírová. Jej vystúpenie si môžete užiť v Spoločenskom pavilóne od 19:00 hod.

Zdroj: archív organizátora

STREDA 6. decembra

Mikulášske rozsvietenie vianočného stromčeka pred Úradom KSK je naplánované dnes na 17:00 hod.

Pozývame vás aj  na diskusiu a prezentáciu knihy Ivany Gibovej Babička od 18:00 do Artfora.

Pridajte komentár