EAST MAG
Dalibor Karvay
Foto: archív ŠfK/Peter Brichta

Zažite čarovné Vianoce vo filharmónii

O Vianoce vo filharmónii je aj tento rok veľký záujem. Štátna filharmónia Košice (ŠFK) pre svojich návštevníkov pripravila tri Vianočné koncerty.

Sólistom večera bude slovenský husľový virtuóz Dalibor Karvay. K sviatočnej atmosfére prispejú Košický spevácky zbor učiteľov a Zbor sv. Cecílie. Pod taktovkou Adama Sedlického sa spolu s orchestrom ŠFK predstavia sopranistka Michaela Kušteková, mezzosopranistka Terézia Kružliaková, tenorista Michal Lehotský a basista Gustáv Beláček. Vianočné koncerty sa uskutočnia v nedeľu 17., pondelok 18. a utorok 19. decembra 2023, vždy o 19:00 v Dome umenia. K dispozícii zostávajú posledné vstupenky.

REKLAMA
Zdroj: ŠfK

Vianočný koncert s Rybovkou

Česká mše vánoční od Jakuba Jana Rybu je u košického publika veľmi obľúbená. ŠFK ju preto uvedie hneď dvakrát na podujatiach s názvom Vianočný koncert s Rybovkou. Odznejú aj husľové koncerty Jeseň a Zima z obľúbeného Vivaldiho cyklu Štyri ročné obdobia. Program pondelkového Vianočného koncertu sa bude líšiť, hoci obsadenie ostáva rovnaké. Návštevníci si mimo iného vychutnajú aj Mozartovu Omšu C dur známu ako “Korunovačná”.

„Máme veľkú radosť zo záujmu návštevníkov o naše Vianočné koncerty. Veľmi si ceníme, že si ľudia nachádzajú čas na krásnu hudbu a že k nám prichádzajú načerpať príjemné zážitky. Ďakujeme každému návštevníkovi Štátnej filharmónie Košice. Vďaka vám má naša práca zmysel,“ odkazuje generálna riaditeľka ŠFK Lucia Potokárová a spolu so svojím tímom praje príjemne pohodový predvianočný čas.

Štátna filharmónia Košice

Štátna filharmónia Košice (ŠFK) bola založená v roku 1968 ako druhý profesionálny symfonický orchester koncertného typu na Slovensku. Prvý koncert novovzniknutého telesa sa uskutočnil v apríli 1969 pod vedením vtedajšieho šéfdirigenta Bystríka Režuchu. Orchester Štátnej filharmónie Košice tvorí viac než 80 profesionálnych hudobníkov, ktorí koncertujú nielen doma, ale aj v zahraničí. Od svojho vzniku koncertoval orchester ŠFK na významných medzinárodných hudobných festivaloch a v dôležitých kultúrnych centrách. Ako prvý slovenský symfonický orchester sa predstavil v USA.

WEB | FB STRÁNKA

Pridajte komentár