EAST MAG
banner Košice
Zdroj: koláž Lenka Bollová

V Košiciach to žije – prinášame program od 7. do 13. decembra

Chcete sa vybrať za kultúrou, umením či športom? Nech sa páči, naše tipy.

ŠTVRTOK 7. decembra

Posledné tohtoročné podujatie z cyklu besied 1+1 bude vo Verejnej knižnici Jána Bocatia venované Vianociam, vianočným tradíciám a zvykom na Slovensku. Pozvanie do Verejnej knižnice Jána Bocatia v Košiciach na 17:00 hod. prijala etnologička, historička a muzeologička Zora Mintalová Zubercová, ktorej knižné publikácie (Veľká kniha slovenských Vianoc, Zdravia, šťastia vinšujeme a i.) na tému zimných sviatkov si našli mnoho nadšených čitateľov a čitateliek. Rozprávanie o Vianociach doplní aj druhý hosť – Jozef Mintal, ktorý pôsobil ako reštaurátor v Slovenskom národnom múzeu v Martine, kde okrem iného reštauroval aj betlehemy.

REKLAMA

Jedinečný hudobný zážitok si dnes môžete odniesť z návštevy Domu umenia od 19:00 hod. Pod názvom Z rozprávky do rozprávky sa ukrýva koncert Štátnej filharmónie Košice, v rámci ktorého zaznejú opery ako Příhody lišky Bystroušky, Črievičky či Perníková chalúpka. Diriguje Robert Jindra, účinkujú: Jana SIBERA, soprán a Václava KREJČÍ HOUSKOVÁ, mezzosoprán.

PIATOK 8. decembra

Do STEAM FACTORY v OC Optima prichádza o 15:00 hod. Mikuláš!  Môžete sa tešiť na skvelý program plný zábavy.

V Artfore dnes môžete od 18:00 hod. stretnúť Samuela Kováčika, ktorý bude prezentovať svoju knihu Kúsky reality – o najpodivnejších javoch, ktoré skúmame – o cestovaní v čase, vzniku vesmíru, štruktúre priestoru.

SOBOTA 9. decembra

Vychodňarsky mikulášsky expres tento rok navštívi Košice, Prešov a Kapušany pri Prešove. Štartuje o 9:35 z Hlavnej železničnej stanice. Nebudú chýbať sv. Mikuláš, anjel a čert. Tešte sa na jazdu v historických vozňoch M131 a retrovozňoch M 152. Vstupenky si rezervujte vopred u organizátora.

Dnešný deň môžete príjemne stráviť v Tabačke pri pečení koláčikov, spoznávaní pestrých tradícií a ochutnávaní vianočných jedál rôznych národnostných menšín či výrobe vianočných ozdôb. Program štartuje o 11:00 hod. Namiesto klasických vianočných trhov bude prebiehať SWAP oblečenia, kníh, rastlín a vianočných ozdôb. Starým vianočným ozdobám budete môcť vdýchnuť nový život na workshope upcyclingu s Klíma ťa potrebuje. V programe nebude chýbať ani divadlo pre deti Zero etc. Pestrý deň zakončíme vianočnou diskotékou s divadlom Hopi Hope. Od 14:00 hod. vás čaká grilovačka + varené vínko na dvore.

Zdroj: archív Tabačky

Igor Kmeťo ml. v Košickej futbalovej aréne to roztočí dnes od 19:30 hod. Tú pravú atmosféru naštartuje DJ A-Z Best. Môžete sa tešiť na rumový bar i občerstvenie.

V Jazz Clube sa dnes od 21:00 hod. uskutoční koncert Kali & Peter Pann. Po koncerte nekončíme! Príďte si užiť After Party, ktoré bude prebiehať na dvoch parketoch. V záhrade bude hrať DJ Dexter, a v klube budete mať možnosť tancovať pod taktovkou DJ Kadelu. Táto akcia je finálovou súčasťou osláv 30. výročia podniku.

NEDEĽA 10. decembra

O Snehuliakovej mrkve je názov divadelnej rozprávky, ktorú si s deťmi môžete dnes od 16:00 hod. pozrieť v areáli Anička.

Kapela The Backwards prichádza s aktuálnym programom THE BEATLES ´66 TOUR, ktorý mapuje posledné obdobie koncertovania The Beatles. Môžte sa tešiť na pôsobivý výlet do hudobnej histórie, na nové skladby v repertoári The Backwards aj na novú kostýmovú a svetelnú výpravu, a to už dnes od 19:00 hod. v GES Klube.

Zdroj: archív Backwards

PONDELOK 11. decembra

Robo Opatovský pôsobí na scéne už 27 rokov. Na svojom konte má niekoľko albumov a množstvo hitov, ktoré oslovujú takmer všetky vekové kategórie. Na Vianočnom turné Robo odprezentuje okrem iného i skladby zo svojho najnovšieho vianočného albumu „Šťastné a veselé“. Koncert začína dnes o 19:00 hod. v GES Klube.

Zdroj: archív organizátora

Po mimoriadnom úspechu vianočných koncertov minulého roku vyráža Filip Jančík na štvrté kolo akustického filmového turné po Slovensku. Tentokrát sa však bude niesť v znamení dokonalých Vianoc. Koncert sa koná v staromestskom Evanjelickom kostole dnes od 20:30 hod. Verných fanúšikov poteší aj do veľkej časti nový repertoár, kde svoje miesto nájdu aj znelky československých filmov a rozprávok, ktoré sú overené divákmi už po desaťročia. 

UTOROK 12. decembra

Vianočný koncert Kataríny Koščovej si nenechajte ujsť v Dome umenia dnes od 19:00 hod. Je jedným z mála slovenských interpretov, ktorí majú pripravený skutočne rýdzo vianočný repertoár.

STREDA 13. decembra

Šialené nožničky je komédia plná zábavy, napätia, bláznivých situácií, neočakávaných rozuzlení a pointy. Jedinečný humor vychádza zo situačnej prepracovanosti a konverzačnej, hereckej improvizácie, ktorú spoluvytvárajú samotní diváci. Predstavenie začína dnes o 19:00 hod. v Historickej radnici.

Košická Talkshow Milana Kolcuna Bez šepkára je na Malej scéne Národného divadla Košice pripravená aj na dnes o 17:00 a 19:30 hod. Hosťami budú herečka Emília Vášaryová a hudobník a producent Pavol Petrík.

Pridajte komentár