EAST MAG
ilustračka úspešný mladý muž

Košické IT firmy bodovali v prestížnej ankete Najzamestnávateľ

Už 12. ročník ankety Najatraktívnejší zamestnávateľ priniesol výborné úspechy pre dve košické IT firmy. Deutsche Telekom IT Solutions (bývalé T-Systems Slovakia) a Fpt Slovakia obsadili v prestížnej ankete druhé a tretie miesto v kategórii IT a telekomunikácie.

„Je to vynikajúca správa a potvrdenie, že IT spoločnosti v Košice IT Valley patria k najlepším na celom Slovensku. Toto sa týka nielen technologickej excelentnosti, ale aj ich prístupu k tomu najcennejšiemu – ľudskému kapitálu,“ zhodnotila úspech firiem výkonná riaditeľka klastra Miriam Hučková.

REKLAMA

Andreas Truls, generálny riaditeľ spoločnosti Deutsche Telekom IT Solutions, ktorá zamestnáva viac ako 4 000 ľudí a patrí k najväčším IT firmám na Slovensku, vyjadril radosť nad týmto ocenením a vyzdvihol prácu zamestnancov: „Sme poctení, že sme sa tento rok umiestnili na 2. mieste, v takejto silnej konkurencii. Je to pre nás veľký záväzok, no chcem sa predovšetkým poďakovať našim zamestnancom, pretože práve vďaka nim patríme medzi najlepšie IT spoločnosti.“

Hneď na 3. mieste ankety sa umiestnila spoločnosť Fpt Slovakia, ktorá v Košiciach zamestnáva viac ako 300 IT odborníkov. „Je pre nás veľkou cťou prijať toto ocenenie, ktoré odzrkadľuje kvalitu pracovného prostredia poskytovanú našim zamestnancom. Sme nesmierne radi, že vytvárame nielen hodnotné pracovné miesta, ale zároveň dlhodobo prispievame k formovaniu IT regiónu, a to už 10 rokov pod značkou Fpt Slovakia. Od samého začiatku sme si stanovili za cieľ byť nielen úspešnou firmou, ale aj pozitívnym prínosom pre našu komunitu. Sme presvedčení, že sila každej spoločnosti spočíva v jej ľuďoch a sme vďační za všetkých, ktorí prispeli k našej spoločnej ceste,“ zhodnotil úspech Tran Coi, generálny riaditeľ spoločnosti.

Anketu Najzamestnávateľ realizovala spoločnosť Alma Career, ktorá prevádzkuje portál Profesia.sk. Jej cieľom je priniesť reálny pohľad uchádzačov i potenciálnych zamestnancov na Slovensku na to, ako vnímajú firmy, ich benefity a imidž. Na prvom mieste sa v kategórii IT a telekomunikácie umiestnila spoločnosť Slovak Telekom, rovnako patriaca do skupiny Deutsche Telekom.  

„Verím, že sme na najlepšej ceste k tomu, aby firmy z klastra Košice IT Valley v budúcich ročníkoch obsadili všetky tri prvé miesta,“ dodala na záver Miriam Hučková.

Košice IT Valley

Klaster Košice IT Valley zohráva dôležitú úlohu vo vývoji IT odvetvia v košickom regióne. Združenie bolo založené v roku 2007 ako spoločná iniciatíva vzdelávacích inštitúcií, štátnej správy a popredných IT spoločností. V roku 2012 sa združenie pretransformovalo na klaster. V roku 2015 bol klaster certifikovaný na “Cluster Management Excellence Label GOLD” ako prvý v strednej Európe a je jedným z troch certifikovaných klastrov v oblasti informačných a komunikačných technológií. V súčasnosti má 83 členov.

Pridajte komentár