EAST MAG
Cena Vojtecha Lofflera
Foto: archív MČ Košice - Staré Mesto

Do výtvarnej súťaže o Cenu Vojtecha Löfflera sa môžete prihlásiť do konca februára

Celomestská výtvarná súťaž, ktorú organizuje MČ Staré Mesto, aby prispela k rozvíjaniu kreativity nielen detí a školákov, ale i dospelých a seniorov, sa stretáva už pravidelne s veľkým záujmom. V minulom ročníku zabojovalo o Cenu Vojtecha Löfflera neuveriteľných 670 amatérskych umelcov, pričom najstarší mal 83 a najmladší 4 roky. Aktuálne sa môžete prihlásiť do konca februára do nového ročníka.

Môj pohľad z okna, karikatúra, najkrajšie zákutia Starého mesta, naj rozprávková postava – to sú štyri témy, z ktorých si pre svoje diela môžu vybrať súťažiaci v piatich kategóriach od predškolského veku až po dospelých.

REKLAMA
Zdroj: archív MČ Košice – Staré Mesto

„Som uveličený z fantázie a kreativity, ktorú vidím na obrázkoch detí. Veľmi ma to teší, že v dobe mobilovej sa stále rodia talenty,“ hovorí šéf oddelenia kultúry na miestnom úrade Ján Spišák.

„Najprv som s malou dušičkou čakala, aký ohlas bude mať súťaž vo verejnosti. Ale keď začali prichádzať nádherné obrázky, vedela som, že to bude nová úspešná tradícia,“ teší sa i Ivana Jarošíková z oddelenia kultúry miestneho úradu, ktorá má súťaž organizačne pod palcom.

Zdroj: archív MČ Košice – Staré Mesto

Výstava bude v máji

„Som veľmi rád, že sme dali možnosť všetkým kreatívcom zapojiť sa do súťaže a ukázať talent malých i veľkých, škôlkarikov i seniorov v požehnanom veku. Mali sme tu dokonca 83 ročného umelca, ktorý neváhal a zapojil sa. Všetkým amatérskym umelcom, ktorí nám prinesú obrázky do konca februára, ďakujeme. Vzdávame im hold a sme šťastní, že ich diela si budú môcť pozrieť Košičania na výstave v staromestskom Múzeu Vojtecha Löfflera v máji,“ hovorí Igor Petrovčik.

Všetky informácie a prihlášky nájdete tu.

Zdroj: archív MČ Košice – Staré Mesto

Pridajte komentár