EAST MAG
Chef_Nomade_GMRSKE
Foto: AFKE

Na Gymnáziu M. R. Štefánika varili so slávnym šéfkuchárom

Koncom uplynulého týždňa mali na Gymnáziu M. R. Štefánika žiaci bilingválnej slovensko-francúzskej sekcie radosť a česť privítať francúzskeho šéfkuchára Françoisa Bouillet.

François Bouillet – le Chef Nomade… alebo po našom „kočovný šéfkuchár” žije na Slovensku, presnejšie v Banskej Bystrici, niečo viac ako rok. Keďže dlhé roky žil a pôsobil v Ostrave ako učiteľ francúzskeho jazyka a šéfkuchár, pridanou hodnotou ateliéru bola aj Françoisova krásna českoslovenčina, ktorú si môžete vypočuť aj v archíve rozhlasovej kuchyne Rádia Regina Východ: https://www.rtvs.sk/radio/archiv/1574/2241705

REKLAMA

Žiaci pripravovali zimný šalát a bretónske palacinky

Pre žiakov prvého, druhého a tretieho ročníka bilingválnej slovensko-francúzskej sekcie Gymnázia M. R. Štefánika animoval v spolupráci s Francúzskou alianciou Košice ateliér varenia. Žiaci pripravovali krátke menu pozostávajúce zo zimného šalátu z čakanky, jabĺk, roquefortu a orechov s medovou zálievkou a pravých bretónskych palaciniek s rôznymi domácimi ovocnými náplňami.

Zdroj: AFKE

„Študenti si ateliér užili, páčilo sa im byť v kontakte so živým, reálnym jazykom. Presvedčili sa, že učiť sa akýkoľvek cudzí jazyk má zmysel. Pre niektorých to bola prvá vážna skúsenosť v kuchyni a veríme, že ich to bude motivovať nielen do varenia, ale aj do výučby francúzskeho jazyka. Sme presvedčení, že tento ateliér bol prvým z dlhej série a že sa k nám François čoskoro vráti, aby žiakom ponúkol ďalšie zaujímavé menu. François tu es bienvenu chez nous!,” skonštatovala Zuzana Calvet, Prezidentka Francúzskej aliancie Košice.

Pridajte komentár