EAST MAG
Košice koláž
Foto-koláž: L. Bollová

V Košiciach to žije – prinášame program od 23. do 28. februára

Zrejme vzhľadom na prázdniny je toho teraz trošku pomenej, no aj tak sa nájdu lahôdky, na ktoré sa oplatí zájsť.

ŠTVRTOK 22. februára

Z berlínskeho Konzerthausu prichádza do košického Domu umenia. Svetová klaviristka najmladšej generácie Alexandra Dovgan spolu s orchestrom ŠFK dnes zahrá Schumannov Klavírny koncert inšpirovaný milovanou osobou. Dirigent Eugene Tzigane s košickou filharmóniou naštudovali aj Symfóniu č. 4 od Anton Brucknera. Koncert s názvom BRUCKNEROVA ROMANTICKÁ sa uskutoční o 19:00 v Dome umenia.

REKLAMA

PIATOK 23. februára

Botanická záhrada Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (UPJŠ) pripravila pre verejnosť ďalšiu z obľúbených výstav s názvom Orchidey – skvosty v ríši rastlín. Tentokrát svojim návštevníkom predstaví viac ako 700 jedincov, predovšetkým druhy a kultivary rodov lišajovec, vanda, cymbídium, dendróbium, črievičkovec. Záujemcovia si ich môžu prezrieť od dnes do 10. marca 2024 v skleníkoch botanickej záhrady na Mánesovej 23 denne od 9. do 17. hod.

orchidey-2024-PLAGA
Zdroj: Botanická záhrada

Najväčšia show hviezd 90-tych rokov prichádza do Košíc! Oslávte 18-te narodeniny Steel arény vo veľkolepom štýle!5 hodín tých najväčších hitov, špeciálne svetelné a vizuálne efekty s pódiom v strede, laserová show, LED obrazovky, pyrotechnika, to všetko už  dnes v Steel aréne. O nezabudnuteľnú atmosféru a zábavu sa postarajú tie najväčšie hviezdy 90tych rokov a moderátori večera MC Erik a GOGO. DJ’s warm up od 17:00, nechýbajú bary či občerstvenie. Na čo konkrétne sa môžete tešiť? 2 Unlimited, Haddaway, S.T.S.B. fka Fun Factory, Eiffell 65, Culture Beat, La Bouche, Dr. Alban, KLF, LayZee aka Mr.President, Snap!

SOBOTA 24. februára

ZION FEST ako alternatívny benefit na pomoc deťom s muskulárnou atrofiou a dystrofiou sa bude konať dnes od 18:00 hod. v Collosseum klube.

NEDEĽA 25. februára

Dnes o 19:00 hod. si v Collosseum klube môžete užiť Chliev #6 – vystúpia kapely Civilian Thrower, Proudhon, Sangre de Idiotas.

Skaza Titaniku je príbeh, ktorý dodnes fascinuje a inšpiruje umelcov naprieč žánrami. John Fiske napísal vtipnú paródiu pre dvoch hercov, ktorí špekulujú nad tým, ako by si skazu Titaniku zahrali, keby tú možnosť mali. Milan Lasica pôvodný nápad rozvinul, text upravil a vznikla hra plná humoru sebairónie a klaunských gagov. Do Košíc ho dnes a zajtra o 19:00 hod. v Historickej radnici prídu zahrať skvelí Svätopluk Malachovský (Prvý) a Michal Kubovčík (Druhý).

Zdroj: archív organizátora

PONDELOK 26. februára

Ak ste nestihli divadelné predstavenie Skaza Titaniku včera, herci ho pre vás zopakujú o 19:00 hod. v Historickej radnici aj dnes.

Pridajte komentár