EAST MAG
Dobšinský 2024 final
Foto: archív VSM

Vezmite deti na Dobšinského do múzea

Východoslovenské múzeum v Košiciach a Združenie pre podporu a rozvoj kultúry na východnom Slovensku si pripomenú narodenie jedného z predstaviteľov štúrovskej generácie, evanjelického kňaza a folkloristu, Pavla Dobšinského. Vezmite v piatok deti a preneste sa s nimi do rozprávky.

Mnohým z nás, a najmä deťom, sa Dobšinský spája s rozprávkami a príbehmi, ktoré zhromažďoval na celom území Slovenska. Jeho osobnosť si pripomenieme atraktívnym podujatím v priestoroch stálych expozícií Východoslovenského múzea v Košiciach v budove Divízie: Nitky života a Príroda Karpát, ktoré majú atmosféru pre oživenie postáv z Prostonárodných slovenských povestí.

REKLAMA

Zažite rozprávku na vlastnej koži

Dopoludňajší program je vyhradený pre objednané školské skupiny. Večerný vzniká aj v spolupráci s kreatívnymi študentmi SSOŠ Bukovecká 17, Košice. “Každý z návštevníkov podujatia si môže na vlastnej koži vyskúšať, ako sa mohli cítiť hrdinovia príbehov a napísať tak svoju vlastnú rozprávku. Ako sa skončí? To záleží na šikovnosti, vynaliezavosti a ochote našich hrdinov. Veríme, že spoločne vytvoríme čarovné dobrodružstvá so šťastným koncom,” pozýva múzejná pedagogička Katarína Ščerbanovská.

Na milovníkov rozprávok a dobrodružstiev sa v múzeu tešia 15. marca od 17:00 do 19:00 hod.

Pridajte komentár