EAST MAG
výsadba stromov Košice - Západ
Foto. archív SMSZ

V Košiciach pribudnú stovky stromov, čistia sa pieskoviská

Správa mestskej zelene v Košiciach naplno rozbehla jarnú výsadbu. V jej spravovaných mestských častiach postupne pribudne viac ako 300 stromov a takmer 2500 kríkov. Zároveň zamestnanci v týchto dňoch čistia detské pieskoviská i krovinaté plochy.

V Mestskej časti Košice – Juh vysadia pracovníci mestskej zelene spolu 35 stromov, v Starom Meste ich bude 48, na Ťahanovciach 24, v MČ Košice – Sever 50, na Jazere 40, v MČ Košice – Dargovských hrdinov poteší obyvateľov túto jar 31 nových stromov v MČ Košice – Západ ich bude najviac, až 77. Štyridsať ich už pribudlo na Humenskej ulici, konkrétne ide o brezy previsnuté, jasene štíhle, liesky turecké či lipy malolisté. Je to náhradná výsadba za 30 odstránených drevín.

REKLAMA

Začali pieskoviskami na Severe

Zamestnanci Správy mestskej zelene v Košiciach v posledných dňoch čistili a prekopávali piesok v pieskoviskách a čistili okolie detských ihrísk v Mestskej časti Košice – Sever. Pieskoviská prekopávajú minimálne raz za dva týždne a následne ich prelievajú čistou vodou.

Kvalita piesku je sledovaná Regionálnym úradom verejného zdravotníctva, ktorý v sezóne pravidelne odoberá vzorky z piesku a podrobuje ich mikrobiálnej analýze. Ak dôjde k prekročeniu limitov, zistené nedostatky zamestnanci mestskej zelene bezodkladne odstraňujú.

Foto: archív SMSZ

Údržba kríkov

Okrem toho sa zamestnanci Správy mestskej zelene v týchto dňoch venovali aj údržbe krovitých porastov v MČ Košice – Juh. “V tomto období sú kríky prehľadné a vieme ich vyčistiť a podľa potreby aj ošetriť. Práve toto obdobie je vhodné na odstránenie chorých a poškodených častí kríkov, ale aj na presvetlenie a zmladenie niektorých druhov. Z kríkov a okolia sme zároveň odstránili aj niekoľko vriec odpadu,” informovala Správa mestskej zelene na svojej webstránke.

Pridajte komentár