EAST MAG
koláž Košice
Foto-koláž: L. Bollová

V Košiciach to žije – prinášame program od 14. do 20. marca

Nech sa páči – naše tipy na kultúrne trávenie voľného času.

ŠTVRTOK 14. marca

Bach pre všetkých je názov koncertu v Múzeu Vojtecha Löfflera, ktorý sa uskutoční v podaní žiakov a pedagógov Konzervatória Jozefa Adamoviča. V prevedení klavíra, flauty, gitary, akordeónu čo dokonca cimbalu si vypočujete známe diela Johanna Sebastiana Bacha. Koncert sa uskutoční v rámci podujatia Bach Mindenkinek Fesztivál už dnes o 17:00 hod.

REKLAMA

Príďte na prednášku o novozaloženom múzeu sochára Jána Mathého, ktorú povedie Miroslav Kleban, kurátor múzea. Na prednáške sa dnes o 17:00 hod. v priestoroch Východoslovenskej galérie v Košiciach na Hlavnej ulici dozviete viac o živote a dielach umelca, ako aj o procesoch spojených so zriadením nového múzea.

Foto: archív Mesta Košice

Katedra histórie Filozofickej fakulty UPJŠ v Košiciach pri príležitosti 85. výročia vzniku Slovenského štátu a mesiaca žien v histórii sprístupní výstavu venovanú ženám počas holokaustu. Pod názvom “Svetlo v puklinách” bude inštalovaná v priestoroch katedry v budove Platón na Moyzesovej 9 v Košiciach od dnešného dňa do 12. apríla.

PIATOK 15. marca

Srdečne vás pozývame na Veľkonočné trhy v OC Cassovia. Príďte si užiť atmosféru jari a nalaďte sa na veľkonočné sviatky už 15. a 16. marca 2024 v čase od 9:00 do 18:00. Svoje výrobky pre vás pripravilo vyše 30 šikovných remeselníkov. Čaká vás množstvo originálnych i tradičných dekorácií, kraslice, doplnky z dreva aj keramiky, šperky a množstvo ďalších krásnych výrobkov. Atmosféru doplní aj prezentácia ľudových krojov a workshopy.

Zdroj: OC Cassovia

Space of Variations je ukrajinská metalová kapela, ktorá dvakrát vyhrala titul najlepšej metalovej kapely na Ukrajine. V Košiciach vystúpia muzikanti dnes od 19:00 hod. v Collosseum klube.

SOBOTA 16. marca

Aj dnes ešte trvajú od 9:00 do 18:00 hod. Veľkonočné trhy v OC Cassovia.

V Collosseum klube si môžete dnes od 20:00 hod. užiť koncert Davida Ellefsona v rámci Bass Warrior Tour. Na tomto turné ho sprevádza taliansky gitarista a hudobný režisér Andy Martongelli, dlhoročný priateľ a spolupracovník.

NEDEĽA 17. marca

Srdečne Vás pozývame na akvaristicko-teraristickú predajnú výstavu AkvaTera Košice, ktorá sa koná v nedeľu od 9:00 hod. v Spoločenskom pavilóne.

AkvaTera Košice je miesto, kde sa stretávajú vystavovatelia, chovatelia a obchodníci zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska a Rakúska, aby prezentovali širokej verejnosti svoj koníček – chov exotických zvierat. Uvidíte viac než 60 vystavovateľov so stovkami zvierat, ktoré nenájdete ani v zoo.

UTOROK 19. marca

Pred 120 rokmi sa v Košiciach narodila legenda maliarskeho plátna, významný predstaviteľ košickej moderny, Ľudovít Feld. Východoslovenské múzeum v Košiciach (VSM) si pri tejto príležitosti pripomína jeho neobyčajné dielo a pohnutý život prostredníctvom obsiahlej výstavy Lajči Báči (Ľudovít Feld 1904 – 1991). Vernisáž výstavy sa uskutoční dnes o 17:00 v Historickej účelovej budove VSM.

Pridajte komentár