EAST MAG
Ryanair
Foto: A. Bercik

Ryanair štartuje lety z Košíc do Zadaru. Včera prepravil 500-tisícu pasažierku

Najväčšia a najziskovejšia letecká spoločnosť v Európe Ryanair v aktuálnom roku rozširuje letový poriadok z Košíc. Po Dubline, Liverpoole, Prahe a Londýne prichádza na rad Zadar. Namiesto 10-hodinovej cesty autom si tak môžu dovolenkári už od 2. júna až do 29. septembra užiť sotva 90-minútový let do Chorvátska. Bude sa lietať dvakrát týždenne – každú stredu a nedeľu.

„Aby sme našim zákazníkom a návštevníkom Košíc umožnili rezervovať si ich letný výlet za najnižšie ceny, spúšťame špeciálnu promo akciu s miestami dostupnými už od 21,99 € za cesty medzi aprílom a májom 2024 na www.ryanair.com,” láka manažérka Ryanair pre strednú a východnú Európu a Pobaltie Alicja Golebiowska.

REKLAMA
Manažérka Ryanair pre strednú a východnú Európu a Pobaltie Alicja Golebiowska. Foto: A. Bercik

Prvý let, ktorý Ryanair z Košíc vypravil, bol v apríli 2019. Spoločnosť bola flexibilná aj počas pandémie, keď pridala lety do Prahy (aktuálne sa lieta štyrikrát týždenne), v roku 2020 nasledoval Liverpool a v roku 2021lety do Dublinu.

„Zavedenie linky do Zadaru vnímam pre obyvateľov Košíc a okolia za veľkú príležitosť vychutnať si nádhernú slnečnú destináciu. Verím, že toto spojenie sa udrží dlhý čas… Košice majú z nášho hľadiska veľkú perspektívu a potenciál rásť. Veríme, že nové a zaujímavé linky budú preto len pribúdať.” Alicja Golebiowska naznačila, že uvažujú najmä o ďalších letných a slnečných destináciách, ktoré by Košičanov potešili. Metropola východu je pre spoločnosť zaujímavá aj vzhľadom na svoju pomerne veľkú vzdialenosť od akéhokoľvek ďalšieho letiska.

Po ukončení vojny na Ukrajine sú pripravení investovať 300 miliónov dolárov

Na otázku, či je Ryanair pripravený obnoviť okamžite letecké linky smerom na východ, ak dôjde k ukončeniu vojny na Ukrajine, odpovedala nasledovne:

„Samozrejme, už vlani sme deklarovali, že sme lety schopní prinavrátiť do pôvodného stavu veľmi rýchlo. Bude nám to trvať len pár týždňov. A sme pripravení investovať okolo 300 miliónov dolárov, aby sme Ukrajinu dostali naspäť na dopravnú mapu Európy.”

Ryanair je v Európe „odsúdený” na rast

Rozširujúci sa letový poriadok spoločnosti Ryanair na leto 2024 poskytne obyvateľom a návštevníkom Košíc viac možností cestovania za najnižšie ceny v Európe a zároveň podporí rast cestovného ruchu a pracovných miest.

„S nadšením sledujeme rastúcu dôveru spoločnosti Ryanair v náš trh. Toto leto Ryanair predstavuje svoj doteraz  najrozsiahlejší letový poriadok z Košíc. Päť leteckých spojení sľubuje významný prínos pre celé východné Slovensko podporujúci rast v oblasti cestovného ruchu a obchodných príležitostí. Osobitne nás teší nová linka do chorvátskeho Zadaru, ktorá výrazne skracuje čas cesty z Košíc do slnečnej Dalmácie,” zhodnotil Aviation & business development manager Letiska Košice Juraj Toth. “Ryanair je v rámci Európy vlastne odsúdený na rast a my chceme byť toho súčasťou. Chceme nielen Košičanom, ale pre celé východné Slovensko prinášať viac liniek.”

Manažérka Ryanair pre strednú a východnú Európu a Pobaltie Alicja Golebiowska a Aviation & business development manager Letiska Košice Juraj Toth. Foto: A. Bercik

500-tisícou pasažierkou sa stala pani Jana, ktorá cestovala do Prahy. Ako prezradila, nie je to pre ňu nič výnimočné, pretože kvôli rodine lieta do hlavného mesta Českej republiky približne štyrikrát mesačne. „Manžel pracuje v Prahe, máme tam aj syna, uja… Viac rodiny ako tu,” objasnila spokojná výherkyňa, ktorú potešili dve letenky podľa vlastného výberu.

Foto: A. Bercik

Pridajte komentár