EAST MAG
koláž Košice
Foto-koláž: Lenka Bollová

V Košiciach to žije – prinášame program od 21. do 27. marca

Pred sviatočným stíšením sa nám organizátori prinášajú viacero kultúrnych chuťoviek. Padne vám niektorá do oka?

ŠTVRTOK 21. marca

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach pre vás pripravila sériu literárnych besied so súčasnými slovenskými spisovateľkami. Prvé zo série podujatí sa bude konať dnes o 16:30 v pobočke Terasa (Tr. SNP 48/A). Svoje knihy a tvorbu predstaví obľúbená autorka románov pre ženy Magdaléna Pirožeková, ktorú čitateľky a čitatelia poznajú vďaka knižným titulom Nádej v utajeníPovedz, že ma miluješ, Útek do rajaV kruhu tieňov a Iba nádej nestačí. Aktuálne spolu s Linou Frankovou publikuje na pokračovanie román MERITUM. Súčasťou besedy bude aj autogramiáda s možnosťou zakúpenia autorkiných kníh.

REKLAMA

Kyjevská rodáčka Natália Studenková je absolventkou Národnej Univerzity technológií a dizajnu v Kyjeve, žije a tvorí v Košiciach. Svoju tvorbu predstaví aj v rámci výstavy s názvom Košické intarzie. Vernisáž sa koná v Múzeu Vojtecha Löfflera dnes o 17:00 hod.

Zdroj: archív MVL

Adriena Bartošová patrí k rešpektovaným speváckym a skladateľským osobnostiam na slovenskej hudobnej scéne. Jej hudba spája rôzne žánre a každý jej projekt je odlišný od predchádzajúceho a prekvapuje vždy niečím novým. Príďte si dnes užiť jej koncert vyskladaný z novej tvorby, ale aj z výberu svetových evergreenov. Zmes skladieb v štýle fussion, swing, bossa-nova a argentínske tango predstaví spoločne so špičkovými muzikatmi už dnes od 19:00 hod. v priestoroch GESTO cafe & brunch pod názvom ADRIENA & FRIENDS.NO NAME & NOCADEŇ – V pôvodnom znení tour 2024 si môžete v Košiciach vychutnať už dnes o 19:00 hod. v Mestskej športovej hale Stará jazdiareň.

NO NAME & NOCADEŇ – V pôvodnom znení tour 2024 si môžete v Košiciach dopriať už dnes o 19:00 hod. v Mestskej športovej hale Stará jazdiareň.

Štátná filharmónia Košice vás dnes pozýva od 19:00 hod. do Domu umenia na Veľkonočný koncert. Zaznie Joseph Haydn: Sedem posledných slov nášho Spasiteľa na kríži HOB.XX:1 (65‘) pod taktovkou Z. Mullera.

PIATOK 22. marca

Festival Káva Čaj Čokoláda Košice 2024 je pre vás pripravený na dnes a zajtra od 10:00 hod. do 19:00 hod. v Kunsthalle.

Zdroj: archív organizátora

Korben Dallas  zavíta do Košíc v rámci turné Pohyb! už dnes. Koncert štartuje o 20:00 hod. v Kulturparku.

SOBOTA 23. marca

Ešte aj dnes s môžete vychutnať Festival Káva Čaj Čokoláda Košice 2024 – od 10:00 hod. do 19:00 hod. v Kunsthalle.

Vojtěch Dyk and D.Y.K. to v Košiciach roztočí dnes od 20:00 hod. v Dome umenia.

NEDEĽA 24. marca

Skvelá divadelná hra štvorice nórskych autorov Staré dámy “Gammel Dame Er Vond Å Vende” je pre vás pripravená už na dnešný večer. O 19:00 hod. zahrajú herecký koncert v Historickej radnici dve skvelé herečky – Kamila Magálová a Zdena Studenková.

PONDELOK 25. marca

Divadelné predstavenie Staré dámy si môžete o 19:00 hod. v Historickej radnici pozrieť ešte aj dnes.

Pridajte komentár