EAST MAG
DinoPark
Foto: archív zoo

Medvede dostanú v zoo veľkonočnú tortu s medom

Zoologická záhrada Košice s príchodom veľkonočných sviatkov rozšírila ponuku svojich služieb a pripravila pre návštevníkov ešte bohatší program. Mimoriadne už dnes – štvrtok 28. marca otvoril svoje brány DinoPark. Jeho najväčšou novinkou je nový 3D film Návrat do strateného sveta 2. V ďalšom expozičnom priestore DinoVeda návštevníci spoznajú pohľad paleontológov na podobu dinosaurov počas stáročí. Vzhľadom na priaznivé počasie sa v zoologickej záhrade po zimnej prestávke opäť vrátia komentované kŕmenia tučniakov, málp a surikát.

Bohatší program bude v zoo počas všetkých sviatočných dní. Informuje o tom zoo na svojom FB profile. V piatok sa dozviete viac o jednom zo symbolov jari a nového života. Vajíčka, od najmenších ako sú holubie až po najväčšie, pštrosie, predstaví záujemcom inšpektorka chovu Alena Čičmancová. Z jej rozprávania, ktoré bude o 13:00 hod. v klubovni Himaláje, sa dozviete aj to, že nie všetky samičky sú aj starostlivé matky. Expozíciu s prvkami vtáčieho života si môžu návštevníci prezrieť v Himalájach až do 16:00.

REKLAMA

Levica si pochutí na “veľkonočnom králikovi”

Tradičná pochúťka pre medvede bude mať v pondelok taktiež sviatočný nádych. Trojici najmladších členov chovatelia o 13:00 naservírujú veľkonočnú tortu s medom. V tento deň sa pozornosti ošetrovateľov potešia vo viacerých chovných zariadeniach. „Kŕmne dávky naservírujeme zvieratám s využitím enrichmentu,“ hovorí inšpektorka chovu Emília Kornúcová. „Všetkým návštevníkom odporúčam, aby sa predpoludním pristavili v exotáriu pri suchozemských korytnačkách, kosmáčoch či lemuroch. Uvidia, koľko umu a šikovnosti využijú, kým sa prepracujú k svojim lahôdkam,“ zdôraznila. Dodala tiež, že i týmto spôsobom pripravujú zvieratám prostredie s prvkami zábavy. Tzv. veľkonočného králika dostane v pondelok aj levica. Sledujte ju o 10:00.

S príchodom apríla sa menia v zoo aj otváracie hodiny, keď zoo bude zatvárať svoje brány o 19:00 hod.

Pridajte komentár