EAST MAG
Košice koláž
Foto-koláž: A. Bercik

V Košiciach to žije – prinášame program od 4. do 10. apríla

Organizátori opäť nelenili a pripravili pre nás pestrú ponuku kultúrnych podujatí. Počas niektorých dní naozaj nie je jednoduché vybrať si.

ŠTVRTOK 4. apríla

Amari romaňi čhib – Naša rómčina je súťaž v prednese poézie a prózy v rómskom jazyku, ktorá sa každoročne koná pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov. Štartuje dnes o 9:00 hod. v Tabačke KulturFabrik.

REKLAMA

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach pre vás pripravila sériu literárnych besied so súčasnými slovenskými spisovateľkami. Druhé zo série podujatí sa bude konať dnes o 16:30 v pobočke Terasa (Tr. SNP 48/A). Svoje knihy a tvorbu predstaví autorka Nena Turner, ktorú čitatelia poznajú vďaka knižnému titulu Ako prišla láska na svet a knižných sérií Čierna princezná a ryšavý poddaný a Dva svety tej istej planéty.

Pozývame Vás na ďalšie skvelé hudobné podujatie v Múzeu Vojtecha Löfflera. Príďte si vypočuť šikovných študentov troch základných umeleckých škôl a ich gitarové interpretácie v rámci koncertu s názvom Gitariáda už dnes o 16:00 hod. Vstup je voľný.

Štátna filharmónia Košice pozýva na komorný koncert KAROL PETRÓCZI 80. Zámerom podujatia je oslava jubilea významnej slovenskej umeleckej osobnosti, interpreta a pedagóga, zakladajúceho člena a dlhoročného koncertného majstra ŠFK Karola Petrócziho. Účinkovať budú niektorí z jeho najúspešnejších študentov a ich hostia. Program je pestrou hudobnou prehliadkou rôznych období a žánrov. Komorný koncert sa uskutoční 4. apríla 2024 o 19:00 v Dom umenia. Podujatiu bude predchádzať predkoncertné stretnutie o 18:00 s oslávencom a lektorom dramaturgie Petrom Katinom.

Zdroj: archív ŠfK

Potulky mestom Košice budú tentoraz od štvrtka do nedele na tému Tajomstvá sídliska Podhradová. Podrobný program nájdete tu.

PIATOK 5 . apríla

Pozývame Vás na 17-ty ročník festivalu “pomalého cestovania” Iné cesty, kde vám cestovatelia, publicisti, vedci a umelci predstavia príbehy a obrazy o našom svete. Príďte sa pozrieť na svet taký, akým je. Podujatie štartuje dnes o 16:00 hod. v Kulturparku a potrvá do nedele. Čakajú vás zaujímavé osobnosti – závažné témy – vysnívané krajiny – úžasné fotografie – silné príbehy. Kompletný program nájdete tu.

Dnes by ste si nemali nechať ujsť ani koncert Jany Kirschner v rámci Obyčajnosti tour. Začína v Tabačke KulturFabrik o 20:00 hod.

NEDEĽA 7. apríla

Hudobno – tanečné predstavenie Bojka a Zmrzlinky Z rozprávky do rozprávky je pre najmenších pripravené dnes od 14:30 hod. v Historickej radnici. Vaše ratolesti sa môžu tešiť na maskotov Tom, Jerry, Spongebob, Patrick Star, Marshall a Rubble. Možno sa im podarí objaviť aj začarovaného mega obra.

Finntroll prinesie do Košíc folk metal. Melódie severského folku a chaosu doplnia kapely Metsatöll a Suotana. Koncert sa koná dnes od 18:00 hod. v Collosseum klube.

UTOROK 9. apríla

Collosseum klub dnes ponúka ďalší koncert – od 18:00 hod. vystúpia Pestilence, Carnation a Bodyfarm.

V Kunsthalle sa dnes uskutoční od 19:30 hod. koncert Mr. Big – The Big Finish.

STREDA 10. apríla

Fragile & Mária Čírová to roztočia dnes o 19:00 hod. v Kresťanskom centre AC.

Zdroj: archív organizátora

Alebo dáte prednosť Lenke Filipovej a jej koncertu s názvom Řeka života? Začína dnes o 19:00 hod. v Historickej radnici.

Pridajte komentár