EAST MAG
kasting Elite v Optime
Foto: A. Bercik

Košický kasting prestížnej súťaže Elite Model Look pritiahol davy

V sobotu sa to v priestoroch OC Optima hemžilo peknými mladými ľuďmi, ktorí majú ambíciu živiť sa svojím vzhľadom. Slečny vo veku 13 až 23 rokov s výškou nad 170 cm a mladí muži vo veku 15 až 25 rokov s výškou nad 183 cm čakali, kým prídu na rad, dostanú šancu zaujať a stanú sa finalistami súťaže Schwarzkopf Elite Model Look na rok 2025. Podľa ambasádorky Michaely Kociánovej majú najväčšiu šancu práve výrazné typy.

Všetci účastníci absolvovali pohovor so zástupcami agentúry Elite, ako aj následné fotenie a meranie. Tento rok nebola núdza o chlapcov, ktorých počet bol naozaj slušný. Zastihli sme medzi nimi 16-ročného Matúša z Košíc, pre ktorého to bola prvá skúsenosť so svetom modelingu. „Vidím v tom príležitosť, keďže rád cestujem a rád sa obliekam. Celkom by ma zaujímalo, čo nové by zo mňa prípadne stajlisti vykresali,“ prezradil nám s úsmevom mladík s výškou 184 cm a váhou 80 kg.

REKLAMA
Košičan Matúš túži najmä cestovať. Foto: A. Bercik

Neprehliadnuteľná bola 17-ročná Barbora. S výrazným imidžom vynikala medzi ostatnými, takže nás zaujímalo, či by bola ochotná meniť sa takpovediac „na želanie“. „Som voči tomu taká… snažím sa mentálne pripraviť na to, že keď to vyjde, budem sa musieť nechať stajlovať podľa iných. Ale je fakt, že tým, ako sa navonok prejavujem, odkrývam veľkú časť osobnosti. Takže uvidím. Veď o nič nejde, prišla som to len vyskúšať, keďže mi veľa ľudí hovorí, že mám pekný ksicht.“ Kasting jej odporučila mama, ktorá si všimla billboard. „Otca potom len postavíme pred hotovú vec. O pol roka mám aj tak 18, takže si idem svoje,“ zasmiala sa dievčina.

Barbora si zatiaľ nevie predstaviť meniť vizáž na požiadanie. Foto: A. Bercik

Medzi čakajúcimi sme zastihli aj budúcu lekárku Dianu z Košíc. Prezradila nám, že byť modelkou bol v detstve jej veľký sen, no uprednostnila školu. Keďže má 22, čiže poslednú šancu vyskúšať to, povedala si: Prečo nie? „Študujem všeobecné lekárstvo a určite by som to nenechala, ale skúsiť som to ešte chcela. Myslím, že by sa to nejako dalo zvládať aj popri štúdiu,“ zhodnotila.

Krásna budúca lekárka Diana prišla tiež skúsiť šťastie. Foto: A. Bercik

V sprievode mamky sa kastingu zúčastnila aj 12-ročná Laura Mia. „Je to môj sen, byť modelka. Všetko okolo toho sa mi páči,“ nadchýnalo sa dievčatko, ktoré sa venuje aj gymnastike a mažoretkám. „Chceli sme vyskúšať, či na to má. Je dosť vysoká a štíhla, tak uvidíme. Má rada módu, rada sa maľuje, tak sme tu,“ objasnila jej mamka.

Laura bude mať ešte len trinásť. Foto: A. Bercik

15-ročná Zina prišla na kasting z Popradu a pochvaľovala si, akí k nej sú všetci milí. „Vždy som chcela byť modelka, som dosť vysoká a mám veľmi rada módu, dokonca aj navrhujem oblečenie. Rodičia sa zasmiali, ale povedali, že to môžem skúsiť.“

Či uspela sa dozvie najneskôr do 14 dní. Kontaktovaní budú všetci, ktorí postúpia do užšieho výberu.

Zina prišla skúsiť šťastie z Popradu. Foto: A. Bercik

Krásna Zuzka Kistyová sa v júli zúčastní svetového finále

Pohovory s budúcimi modelkami a modelmi robila okrem iného aj výherkyňa predošlého ročníka Zuzka Kistyová. Slovensko bude reprezentovať 15. júna na svetovom finále v Prahe. Prezradila, že počas súťaže sa sústredila najmä na to, aby nespadla. Z výhry mala obrovskú radosť. „Nemohla som tomu, samozrejme, uveriť, bola som strašne šťastná,“ priznala dievčina z Trebišova, ktorú objavila skautka na instagrame. Následne absolvovala pohovor v centrále Elite na osobnom kastingu a vybrali si ju do finále. Modeling sa podľa jej slov dá skĺbiť so štúdiom, vo veľkej miere to však záleží od ústretovosti riaditeľa či riaditeľky školy. „Ja som napríklad bola tri mesiace v Južnej Kórei a počas toho som mala online štúdium.“

Zuzka Kistyová a Michaela Kociánová sa aj v Košiciach prihovárali k budúcim modelkám a modelom. Foto: A. Bercik

„Kastingy sú dlhodobo skvelou platformou hľadania nových tvárí rôznych typológií, ako u dievčat, tak mužov. Existuje mnoho podôb krásy, modeling nehľadá dokonalosť, ale mladých ľudí, ktorí majú chuť v modelingu pracovať na vysokej úrovni,” konštatuje na margo projektu riaditeľ súťaže Schwarzkopf Elite Model Look pre ČR a SR Sáša Jány.

Ambasádorka Michaela Kocianová: Výraznejšie črty sú zaujímavejšie

Ambasádorkou súťaže je topmodelka Michaela Kocianová, ktorú sme pre East Mag vyspovedali, čo vlastne konkrétne v rámci kastingov hľadajú.

Aké typy krásnych ľudí aktuálne letia?

Hľadáme krásne mladé tváre, ktoré sú plné elánu a entuziazmu a chcú v živote niečo dokázať. Samozrejme, adepti musia byť pre nás nejakým spôsobom krásni, ale chceli by sme osloviť hlavne tých, ktorí túto prácu chcú robiť, chcú cestovať a chcú pôsobiť v zahraničí. Pretože veľakrát sa nám stáva, že nájdeme krásne tváre, naša agentúra na nich pracuje a potom máme odrazu tritisíc výhovoriek, prečo sa im nechce.

Pokračovanie rozhovoru na ďalšej strane.

Pridajte komentár