EAST MAG
Kam za kultúrou
Foto-koláž: L. Bollová

V Košiciach to žije – prinášame program od 2. do 8. mája

Pokračujú oslavy Dňa mesta Košice, ale okrem nich je tu plno ďalších lákavých podujatí, ktoré je škoda nenavštíviť.

ŠTVRTOK 2. mája

V prvom rade nezabúdajme na množstvo podujatí Dňa mesta Košice, ktorých program nájdete tu.

REKLAMA

Popri Mlynskom náhone je názov Potuliek, ktoré sa konajú od dnešného dňa až do nedele. Tentoraz je začiatok na parkovisku na Študentskej ulici (pri bývalej práčovni) a koniec pri hoteli Yasmin. Okrem iného sa dozviete, kde stáli mlyny, kde býval maliar Július Jakoby aj aké sú plány na oživenie Mlynského náhona. Podrobný rozpis turnusov nájdete tu.

PIATOK 3. mája

Už v dnes sa začne v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach v spolupráci s Bonsai centrom Košice a Bonsai klubom Košice výstava s názvom Cassovia Bonsai, ktorá bude pre návštevníkov sprístupnená do nedele denne medzi 9. a 17. hodinou.

Aj dnes si môžete užiť Potulky na tému Popri Mlynskom náhone.

Hudobno-spevácky program pri príležitosti 60. výročia Folklórneho súboru Železiar s názvom Na ostatni raz stihnete v Divadle Grand dnes o 19:00 hod. Účinkujú: Ženská spevácka zložka FS Železiar, Ľudová hudba FS Železiar, bývalí členovia hudobnej a speváckej zložky FS Železiar a Muzika Milana Rendoša.

Očakávaný koncert Heleny Vondráčkovej k 60. rokom na scéne štartuje dnes o 19:00 hod. v Spoločenskom pavilóne.

Zdroj: archív organizátora

SOBOTA 4. mája

Prvý ročník Festivalu cestovania a zážitkov pre rodiny s deťmi KROKY 2024 sa uskutoční v sobotu a nedeľu vo vonkajšom areáli a vo vnútorných priestoroch Kulturparku. Na návštevníkov čakajú prezentácie rôznych ponúk na aktívne trávenie voľného času pre rodiny s deťmi (detské hotely, akvaparky, rekreačné strediská, cestovné kancelárie, prírodné a kultúrne pamiatky, ZOO, interiérové ihriská, služby spojené s cestovaním a mnoho ďalšieho). V sobotu vystúpia: PACI PAC, Ujo Ľubo, Kúzelník Gabi, Divadlo Cililing, CUPI a LUPI, škola moderného tanca a ďalší. Na nedeľu je pripravená autogramiáda hercov zo seriálu Mama na prenájom (Adam Bárdy, Vlado Kobielsky, Martina Zábranská), Ujo Ľubo, Kúzelník Gabi, CUPI a LUPI, Divadlo Cililing, škola moderného tanca a ďalší.

V Botanickej záhrade pokračuje výstava pod názvom Cassovia Bonsai, ktorá bude pre návštevníkov sprístupnená do nedele denne medzi 9. a 17. hodinou.

Aj dnes si môžete užiť Potulky na tému Popri Mlynskom náhone.

60. výročie FS Železiar súbor oslavuje aj programom Nit takoho prekrasnoho, a to dnes v troch časoch –  o 11:30, 14:30 a 17:00 v Národnom divadle Košice.

Zdroj: archív FS železiar

Horehronie, Stonka, Ta ne, Jabĺčko… To je len pár z hitov obľúbenej speváčky Kristíny, ktorá dnes o 19:00 hod. vystúpi na pódiu v areáli košického Kulturparku.

NEDEĽA 5. mája

Aj dnes si môžete užiť Potulky na tému Popri Mlynskom náhone.

V Botanickej záhrade dnes končí výstava pod názvom Cassovia Bonsai, ktorá bude pre návštevníkov sprístupnená medzi 9. a 17. hodinou.

Prvý ročník Festivalu cestovania a zážitkov pre rodiny s deťmi KROKY 2024 sa uskutoční v Kulturparku ešte aj dnes.

Dnes sa od 13:00 hod. koná globálny beh Wings for Life World Run 2024. Stačí sa zapojiť pomocou aplikácie a bežať, kdekoľvek človek chce. Spolu bežíme pred tých, ktorí nemôžu. Pre ľudí, ktorí si nemôžu užiť slobodu s pohybu svojho tela. Bežíme pre to, aby sme pomohli nájsť liek na poranenia miechy chrbtice.

Zažite nezabudnuteľný večer klasickej, gospelovej, filmovej a keltskej hudby s kvartetom The Ladies Ensemble a Jamesom Evansom dnes o 16:00 hod. v Kostole sv. Rity v Kočickej Novej Vsi.

Lángoš, NAKA, Marianna, Kaloria či Obchvat… To je len pár z hitov prešovskej hudobnej skupiny Helenine oči, ktorá vystúpi dnes o 19:00 hod. na pódiu v areáli košického Kulturparku.

Foto: archív organizátora

UTOROK 7. mája

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach pozýva na májovú burzu kníh, ktorá sa uskutoční dnes v centrálnej knižnici (Hviezdoslavova 5) v čase medzi 14:00 – 18:00. 

Pridajte komentár