fbpx
INDEX MAG
Jana Kuriláková
Foto: Instagram janakurilak

Naj podnikateľka Košického kraja Jana Kuriláková z Kura Collection: Neviem si predstaviť mať s niekým v práci konflikt

Dá sa povedať, že ženy dnes už vedia, čo chcú?

Noo. Myslím si, že keď to niekomu sadne, tak viem predvídať, čo by asi mohli ešte chcieť. Snažím sa preto kolekcie vyskladať  tak, aby tam boli zastúpené aj nohavice, aj sako, aj kratšie sako a kabát – aby sa to skrátka dalo kombinovať. Neviem si predstaviť urobiť kolekciu piatich sák a nič iné sa k tomu nebude dať doložiť.

Vaše modely sú viac-menej športovo-elegantné, v Kunsthalle ste počas módnej prehliadky predstavili aj niekoľko  večerných šiat.  Je to skôr výnimka?

Áno, máme vyslovene športové modely, potom elegantnejšie kostýmové veci, saká a kabáty. A na galavečer Miss Slovensko sme pripravovali večerné šaty, z ktorých nám ešte nejaké ostali. Zvykneme niekoľko kusov pripraviť aj na plesovú sezónu, no nie je to môj obor.

Vy ste sa veľmi rýchlo a prirodzene etablovali medzi smotánku, vidieť vás na významných podujatiach. Dá sa povedať, že sa tam cítite ako ryba vo vode alebo to bol pre vás nový svet, na ktorý ste si museli zvykať?

Viete čo, kopec známych z tejto oblasti som mala už predtým, ako som začala podnikať, čiže sa tam vôbec necítim divne. Mnohí sú moji kamoši a keď ich poznáte z iného uhla, zistíte, že sú všetci úplne v pohode.

Foto: Instagram kura_collection

Čo najradšej nosíte vy osobne?

Určite niečo športové. Žiadnu veľkú eleganciu na mne neuvidíte. Skôr nohavice, prípadne mám veľmi rada saká s legínami, v lete aj so šortkami. Šaty sem-tam ale určite to nie je nič veľmi elegantné.

Dá sa povedať, že ste výkladná skriňa toho, čo šijete?

Dá sa povedať, že áno, aj keď by som sa asi mohla prezentovať lepšie. Ale teraz nie je čas, ideme ako rýchlik. Som rada, že na seba dám tričko a šortky a utekám do roboty.

Aké máte najbližšie ciele? Okrem dokončenia aktuálnej kolekcie?

Prežiť leto, lebo to sú dovolenky našich zamestnankýň . Skĺbiť to nejako tak, aby nám objednávky stále fičali a aby sme to stíhali. A potom sa už veľmi teším napríklad na jeseň na kabáty. To ma veľmi baví.

Plánujete výhľadovo ja nejaké zmeny či inovácie?

U nás je v podstate náročné niečo inovovať, lebo nechcem prejsť na zahraničnú výrobu. Možno do budúcna uvažujem o nejakom showroome mimo Košíc, ale sú to len úvahy. Gro bude vždy v Košiciach. Inovácie sú napríklad v tom, že sem-tam hodíme do ponuky aj nejaké pánske kúsky, už máme sviečky aj náramky… neviem, kde by sme sa ešte posunuli ďalej. Možno na nábytok. (Smiech.)

Foto: Instagram kura_collection

Pridajte komentár