fbpx
INDEX MAG
akceleračný program
Foto: ICKK

Máš nápad a chceš podnikať? Využi akceleračný program a získaj až 10-tisíc eur

Prihlás svoj tím so svojím podnikateľským zámerom do akceleračného programu Košice Region Startup Factory a získaj na rozbeh svojho podnikania finančnú podporu až 10 000 EURŠtart je už 04. 11. 2024

Akceleračný program Startup Factory

V druhom ročníku Akceleračného programu Košice Region Startup Factory sme sa zamerali na identifikáciu a podporu inovatívnych tímov, čím sme prekonali náš prístup z prvého ročníka, keď sme pracovali prevažne s jednotlivcami. Veríme, že sila tímu je kľúčom k úspechu, a preto naším cieľom je pomôcť startupom nielen pripraviť sa na efektívnu prezentáciu pred investormi, ale aj posunúť ich nápady na globálnu úroveň. Tento rok sme pripravení poskytnúť našim účastníkom všetky potrebné nástroje a podporu, aby mohli premeniť svoje vízie na úspešné medzinárodné projekty.

Zdroj: archív ICCK

Čo je Startup Factory?

Akceleračný program Košice Region Startup Factory, organizovaný Inovačným centrom Košického kraja (ICKK), je intenzívny program zameraný na podporu začínajúcich podnikateľov a startupov v regióne. Cieľom programu je pomôcť rozvíjať inovatívne nápady, urýchliť ich vstup na trh a podporiť dlhodobý úspech podnikateľských projektov. Program poskytuje účastníkom prístup k odborným mentorom, ktorí im pomáhajú zdokonaliť ich podnikateľské zručnosti a získať potrebné znalosti v oblastiach ako marketing, financie, právne otázky či produktový dizajn. Okrem toho, startupy majú možnosť získania cenných kontaktov a siete podporovateľov vrátane investorov, partnerov a potenciálnych zákazníkov. Košice Region Startup Factory je určený pre ambicióznych podnikateľov, ktorí chcú svoje projekty posunúť na ďalšiu úroveň a prispieť k rozvoju inovatívneho ekosystému v Košickom kraji.

Koho hľadáme?

Nezáleži nám na tom v akom ste štádiu, pokiaľ ste pripravení urýchliť rast svojho startupu a máte dobré odpovede na tieto kľúčové otázky:

  • Prečo je práve teraz správny čas na riešenie tohto problému?
  • Prečo ste vy a vaši zakladatelia najlepšími ľuďmi na svete na vyriešenie tohto problému?
  • Existuje trh pre problém, ktorý riešite, a ako dobre mu rozumiete?

Aké sú kritéria výberového procesu do akcelerátora?

Nápad – Priblížte nám váš zámer, aký problém vaše riešenia eliminuje a akým spôsobom.

Stabilný tím –  Funkčný tím s vhodnou expertízou a víziou je základom pre inovatívne nápady

Trh – Prečo je pravý čas vstúpiť na tento trh? Aké signály ste identifikovali, že rastie alebo bude v budúcnosti rásť?

Overenie – Nemusíte mať príjmy či platiacich zákazníkov – musíte však vedieť dokázať, že budujete niečo, čo ľudia chcú.

Foto: ICKK

Ako prebieha akcelerátor?

Pokračovanie článku nájdete na str. 2.

externý prispievateľ

Autorom tohto článku je externý prispievateľ.

Pridajte komentár