fbpx
EAST MAG
Svetielko pomoci
Zdroj: Svetielko pomoci

Nezisková organizácia SVETIELKO POMOCI oslavuje 18. narodeniny. Vydáva charitatívny kalendár

Oslavy sa uskutočnia v piatok 20. septembra o 17:00 hod. v GesClube. Ich súčasťou bude prezentácia “hrdinského” kalendára k 18. výročiu organizácie, ktorý pomôže chorým na detskej onkológii v Košiciach, i vernisáž diel výtvarníka Milana Berkyho, ktorý vytvoril umelecké kresby aj do kalendára.

Príbeh organizácie SVETIELKO POMOCI sa začal v roku 2006 a pokračuje až dodnes. Je motivovaný osobnou skúsenosťou zakladateľky organizácie s onkologickou diagnózou jej dcéry Gabiky, ktorá ochorela v decembri 2004.

V spojení s predstavením a vydaním výnimočného charitatívneho kalendára, ktorý pomáha deťom a jeho následným predajom zabezpečíme financie na celoročné podporné aktivity pre choré deti na detskej onkológii v Košiciach,” objasnila Mirka Hunčíková, zakladateľka organizácie SVETIELKO POMOCI, ktorá má za sebou naozaj množstvo hodnotnej práce. „Za celé roky pôsobenia v organizácii viem, že dobrí ľudia vedia urobiť veľké činy. Chcete byť súčasťou našej pomoci? Kúpou kalendára podporíte onkologicky choré deti priamo a adresne.“

Najdôležitejšie projekty:

Náhradný domov Ligy proti rakovine v Košiciach poskytol v spolupráci od roku 2010 možnosť prenocovania rodičom a deťom 5575-krát.

Bezplatná prepravná služba pre choré deti a ich rodičov od roku 2011 najazdila 1 288 074 kilometrov a uskutočnila 5659 prevozov.

Detský mobilný hospic a domáca starostlivosť od roku 2013 umožnili 40 deťom v terminálnom štádiu stráviť posledné chvíle doma s rodinou.

Špecializované sociálne poradenstvo od roku 2018 pomáha v priemere 55 rodinám ročne. Sme prvým kontaktom pre rodičov detí po príchode na detské onkologické oddelenie.

Opakovane zabezpečujeme financovanie potrebného prístrojového a iného vybavenia pre detské onkologické oddelenie v Košiciach.

Pridajte komentár