fbpx
INDEX MAG
banner Košice
Foto-koláž: LEMUR

Kam za kultúrou – program od 16. do 22. októbra

Ozvláštnite si všednú každodennosť návštevou niektorého z kultúrnych podujatí a deň bude hneď krajší.

STREDA 16. október

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach vás dnes pozýva na na prezentáciu knihy Príbeh bez konca. Druhý diel Trilógie Kruhy osudu od autora Štefana Lazorišáka uvedie do života autora filmový dokumentarista Jaro Kerner o 16:30 hod. v priestoroch knižnice na Hlavnej 48 – hudobné oddelenie.

ŠTVRTOK 17. október

V Collosseum klube sa dnes od 18:00 môžete zúčastniť koncertu kapiel Gutalax [CZ] a Birdflesh [ES].

Pozývame vás na prezentáciu knihy Inge Hrubaničovej Separácia (hygienické opatrenia reči) a Martiny Ivanovej Výklad významu dnes od 18:00 do košického Artfora na Hlavnú 87.

SOBOTA 19. október

V poradí druhé Veľké Family dopoludnie ktoré usporadúva Rodinné centrum Smallville na sídlisku Dargovských hrdinov, je pripravené práve na dnešok. Štart je o 9:00 hod. v Spoločenskom centre a výmenníku Jegorovovo. Pripravená bude hernička, zmyslohranie, workshop aj diskusia s pediatričkou a profesionálnou laktačnou konzultantkou.

Aktuálne najúspešnejší slovenský muzikál Vyznanie vyráža na slovenské turné. Známy je vďaka fenomenálnej interpretácii hitu Vyznanie v podaní Mariky Gombitovej, ale zaznejú aj ďalšie hity legendárneho Modusu s hudbou Janka Lehotského. Ide o projekt v réžii Jána Ďurovčíka. Hity ako ÚsmevDievčatáPozhasínanéVeľký sen mora „Mená lodí stratených” uvidíte v nádhernom príbehu plnom vášne, humoru, napätia a lásky. Príďte si ho vychutnať do Angels Arény (Mestská športová hala Stará jazdiareň) od 18:30 hod.

Zdroj: archív organizátora

EMONIGHT prvýkrát v Košiciach! Dnes sa v Collosseum klube môžete spoločne zabávať a tancovať na obľúbené songy z najlepšej EMO éry. Ideálne bude, ak dorazíte v halloweenskych kostýmoch. Čakajú vás aj vystúpenia kapiel, Tattoo show, Merch zóna a mnoho ďalšieho! Štart je o 18:15 hod.

Zdroj: archív organizátora

PONDELOK 21. október

Východoslovenská galéria vás pozýva na prednášku Miroslava Klebana, kurátora VSG a správcu Múzea vila ateliér Mathé, ktorý priblíži osobnosť Juraja Bartusza. Prednáška prezentuje výsledky výskumnej práce, ktorej cieľom bolo spracovanie osobného archívu sochára a intermediálneho umelca Juraja Bartusza. Začiatok je o 17:00 hod. v priestoroch galérie na Hlavnej 27.

O 19:00 hod. začína v Historickej radnici komédia s názvom Meno. Účinkujú Ady Hajdu , Zuzana Mauréry , Kamil Mikulčík , Lucia Hurajová , Richard Stanke.

UTOROK 22. október

Beseda ku knihe Bezdetná a predsa šťastná štartuje dnes o 18:00 v Martinuse v OD Urban. Kniha opisuje boj bezdetných žien so spoločenskými normami, čo prežívajú vo svojom vnútri a aký má bezdetnosť vplyv na ich osobný a manželský život, či vzťahy s príbuznými, priateľmi a kolegami. Vďaka nej sa vytvára lepšie porozumenie medzi bezdetnými a tými, ktorí deti majú. Zbúrajte mýty na besede s autorkou Máriou Petrovou a klinickou psychologičkou PhDr. Ivetou Friedmannovou.

Pridajte komentár