fbpx
INDEX MAG
MS hip hop
Foto: D.S. Studio

D. S. STUDIO bodovalo na Majstrovstvách sveta v Macedónsku

Od 9. do 17. októbra sa výnimočne len 10-členná výprava tanečníkov z D. S. Studia zúčastnila svetového šampionátu v Skopje – Macedónsko. Na Majstrovstvách sveta v hip-hope a street dance show IDO si tanečníci zmerali sily v konkurencii 4 900 účastníkov zo 44 krajín a 4 kontinentov. A odniesli si množstvo ocenení!

Vytancovali jedno striebro a tri bronzové medaily. Tešili sa však aj zo štyroch štvrtých miest a množstva ďalších semifinálových umiestnení a postupov.

“Konkurencia bola naozaj silná , v niektorých kategóriách – najmä v sólo a duo disciplínach, boli veľmi vysoké počty súťažiacich. Niekedy až cez 200 tanečníkov, čiže už len prejsť cez prvé sito, keď porota vyradila zhruba polovicu, bolo veľmi náročné. A prebojovať sa potom ďalej až cez postupové kola do finále je skvelý úspech, ale zároveň aj veľký stres, napätie a radosť, keď na postupovej listine vidíte svoje meno,” prezradila Martina Gašajová Tichá.

Foto: D. S. Studio

Uspeli aj napriek problému s hudbou

Na parkete sa jej zverenci stretli s tanečníkmi z krajín ako Kanada, Južná Kórea, Turecko, Južná Afrika, Macedónsko, Anglicko, Francúzsko, Taliansko, Nórsko, Nemecko a mnoho ďalších. “Súťažili sme najmä v sólo a duo disciplínach hip hop, popping, street dance show a battle sólo. Počas all style battle crew sme mali trochu problém s hudbou, nakoľko podklad pre našu choreografiu zrazu DJ nemal. Tanečníci už stáli na parkete a tak som rýchlo bežala za ním a dala mu nanovo hudbu. Naši začali tancovať a asi v polovičke pustilo mix odznova… Bol to stres, našťastie tanečníci sa nezľakli, ale ešte viac ich to vyhecovalo. A po tejto choreografii postúpili do battlu z 1. miesta za najlepšiu choreografiu, semifinálový battle sme vyhrali a vo finálovom battli s Nemeckom sme nakoniec skončili na skvelom 2. mieste.”

Foto: D. S. Studio

Horúce želiezka v ohni mali viaceré, ale ako M. Tichá Gašajová poznamenala, každá súťaž je iná a niekde sa darí viac jednému, inde druhému.

“Najviac sme si asi verili battle crew – v rámci Európy sme boli 2. a obhájili sme to aj Majstrovstvách sveta, čiže decká z crew sú momentálne I. vicemjastri Európy aj sveta v battle crew deti /Viktor Vojtko, Natália Krajňáková, Rebeka a Tamara Gajdošové, Gloria Gábor, Tereza Petríkova, Alexandra Bodnárová/.”

Momentálne sa v D. S. Studiu chystajú na vianočnú show tanečnej školy a pripravujú približne 20 nových choreografií so všetkými členmi – od malých detí až po rodičov. Všetky choreografie budú prepojené s divadlom a výsledkom bude Luskáčik, Hip hop opera, Labutie jazero, Kabaret a iné.

Foto v galérii: archív D. S. Studio

Najlepšie umiestnenia na MS v Skopje:

Strieborná medaila – All style battle crew deti

Bronzová medaila – All style battle sólo deti Natália Krajňáková

Bronzová medaila – Popping duo deti Viktor Vojtko a Tereza Petríková

Bronzová medaila – Street dance show duo Máša a Medveď – Rebeka a Tamara Gajdošové

4. miesto hip hop sólo juniori Natália Kováčová

4. miesto hip hop sólo deti Natália Krajňáková

4. miesto street dance show sólo deti Dirigent – Natália Krajňaková

4. miesto popping duo deti Rebeka a Tamara Gajdošové

K skvelým výkonom výrazne prispeli tréneri Martina Tichá Gašajová, Laura Pastorová a David Tichý.

Pridajte komentár