EAST MAG
najzamestnavatel 2020

Najzamestnávatelia roka 2020 sú aj v radoch Košice IT Valley

Vo štvrtok 28. januára 2021 sa odohrávalo ocenenie Najzamestnávateľ roka 2020. Medzi ocenenými spoločnosťami sú aj dvaja členovia Košice IT Valley – spoločnosť VSE Holding a Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia. Obe sídlia v Košiciach.

Aké firmy oslovujú uchádzačov?

Anketu Najzamestnávateľ organizuje pravidelne spoločnosť Profesia, tento ročník bol 9. v poradí. Cieľom týchto ocenení je priniesť reálny pohľad potenciálnych zamestnancov a uchádzačov na to, ako vnímajú firmy na Slovensku, ich benefity a imidž.

REKLAMA
najzamestnavatel 2020
foto: A. K.

Najzamestnávateľ roka 2020 tak rebríček zamestnávateľov, ktorí dokážu svojím prístupom k zamestnancom a pracovným prostredím osloviť ľudí. Výber vychádza z anonymného hlasovania verejnosti. Výsledkom je teda zoznam spoločností, ktoré ucházači vnímajú ako atraktívne pre svoje pôsobenie. Ankety sa v roku 2020 zúčastnilo vyše 70 000 ľudí.

Zabodovali aj firmy z východu

Z Košíc uspeli v ankete 2 spoločnosti, ktoré v meste pôsobia dlhodobo – jedna v kategórii Výroba a priemysel, druhá v kategórii IT a telekomunikácie. Obe spoločnosti sa umiestnili na 3. mieste.

Ocenenie si nesmierne vážime. Sme radi, že sme v roku 2020 napriek všetkému dokázali byť stabilným partnerom našich zamestnancov. Rok 2020 priniesol veľké zmeny, či už takmer ročné fungovanie na home office, alebo update našej spoločnosti. O to viac si ceníme dôveru a priazeň. Blahoželáme aj všetkým ďalším oceneným firmám,” vyjadril sa Juraj Probala, vedúci komunikácie a PR spoločnosti Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia.

Vo výbere TOP 5 spoločností za oblasť IT a telekomunikácií sa okrem Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia umiestnila aj spoločnosť Fpt Slovakia. V kategórii IT a telekomunikácie bol typickým hlasujúcim muž s vysokoškolským vzdelaním vo veku 25 – 34 rokov z Bratislavského kraja.

Okrem IT firmy v ankete Najzamestnávateľ roka 2020 zabodovala aj spoločnosť Východoslovenská energetika Holding.

Sme hrdí na to, že Skupina VSE Holding už po 4. rok za sebou obhájila miesto medzi TOP najatraktívnejšími zamestnávateľmi na Slovensku. 3. miesto v takej silnej kategórii, ako je Výroba a priemysel, je úžasné. Rok 2020 bol plný výziev a my sme sa snažili podporovať zamestnancov na všetkých úrovniach, napr. na minimalizovanie rizík sme zaviedli prácu z domu tam, kde to bolo možné, vo vzdelávacích a rozvojových aktivitách sme plynule prešli do online priestoru, zorganizovali sme firemné testovania a podarilo sa nám udržať zamestnanosť na rovnakej úrovni ako pred tým.

Samozrejme, nevedeli sme na akom mieste, sa po takom náročnom roku, v ankete umiestnime. Verili sme však v čo najlepší výsledok. Hlasujúci v ankete ukázali, že nás vnímajú ako bezpečnú a spoľahlivú spoločnosť. Ďakujeme za každý jeden hlas našim zamestnancom aj širokej verejnosti a budeme sa snažiť, aby aj na budúci rok mali veľa dôvodov nás podporiť,“ povedala Juliana Blichárová, vedúca úseku Ľudské zdroje.  

Výsledky Najzamestnávateľ roka 2020

Kategória 1. miesto 2. miesto 3. miesto
Cestovný ruch, gastro, hotelierstvo McDonald’s Burger King SOREA
Centrá zdieľaných služieb Uniqa Group Servis Center Slovakia Henkel Slovensko IBM
Bankovníctvo, financie a poisťovníctvo Slovenská sporiteľňa VÚB banka Swiss Re
Výroba a priemysel Slovenské elektrárne Slovnaft Východoslovenská energetika Holding
Štátna a verejná správa BVS Hlavné mesto SR Bratislava Nikto sa neumiestnil
Obchod a služby Lidl Kaufland Tesco
Nemocnice a zdravotná starostlivosť AGEL Dr. Max ProCare a Svet zdravia
IT a telekomunikácie Eset Slovak Telekom Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia
Doprava a logistika Zásielkovňa Železničná spoločnosť Slovensko cargo-partner SR
Stavebníctvo YIT Slovakia Strabag Doprastav
zdroj: pravda.sk

Pozrite si aj to, ktorý členovia Košice IT Valley vyhrali anketu v roku 2019 a v roku 2018.

Edita Fabian Hilgartová

komentár: 1

  • […] Koncom januára prebehlo online vyhlásenie ankety Najzamestnávateľ roka 2020. Sme radi, že sa na víťazných 3. priečkach umiestnili 2 členovia – v kategórii IT a telekomunikácie Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia a v kategórii Výroba a priemysel VSE Holding. Viac si môžete prečítať v článku. […]