EAST MAG
hotel pre macky

Košice majú nový hotel pre mačky. Nájdete ho v Krásnej

Patríte k vášnivým milovníkom domácich zvierat? Je vaša mačka právoplatným členom domácnosti, ktorý sa má ako v bavlnke? Trpíte, keď od nej odchádzate na dlhšie? Už nemusíte. Košice už majú hotel pre mačky, v ktorom sa o vášho miláčika postarajú počas vašej dovolenky či služobnej cesty tak skvelo, že sa mu ani nebude chcieť ísť domov. Vznikol koncom januára 2022 v mestskej časti Krásna a sídli spolu s veterinárnou ambulanciou na Ukrajinskej ulici 24. Zatiaľ má pre začiatok kapacitu 6 miest, no už v lete by to mal byť dvojnásobok.

REKLAMA

Ako hotel pre mačky funguje?

Ak už presne poznáte termín, v rámci ktorého sa nebudete vedieť postarať o svojho mačacieho miláčika, musíte si miesto v mačacom hoteli zarezervovať. “Každý mačací klient musí mať očkovanie – proti besnote i mačacím chorobám, musí byť tiež odčervený a mať prípravok proti ektoparazitom. Najneskôr 3 dni pred príchodom k nám musí byť mačička vyšetrená či je klinicky zdravá a podmienkou je tiež test na FIV/FeLV. Je to trochu prísnejšie, ale určite nikto nechce, aby sa jeho miláčik niečím nakazil,” vysvetľuje Erik Hudec.

Foto: Archív E. Hudeca

Hotel pre mačky ponúka ubytovanie na jednu noc za 12 eur, pričom cena je jednotná i počas víkendov a sviatkov. Jedlo v nej nie je zahrnuté. “Potravu samozrejme vieme zabezpečiť, avšak najlepšie je, keď majiteľ donesie to, čo mačička bežne jedáva doma. Inak máme všetko potrebné – ako záchod, podstielka, dečka, pelech, hračky, misky na jedlo i vodu, škrabadlo či mačacia tráva k  dispozícii. Je však dobré, ak donesiete mačičke jednu hračku alebo dečku, ktorú jej vložíme do pelieška, ale nie je to podmienkou.”

Je tiež samozrejmosťou možnosť prísť sa vopred pozrieť na priestory, ktoré mačací hotel v Košiciach ponúka. Zatiaľ ide výlučne o interiérové priestory, no do budúcna ich plánuje Erik Hudec rozšíriť aj do exteriéru na vonkajší výbeh. Mačičky však majú pravidelný výbeh ráno, popoludní i večer – vždy s dozorom.

Bojazlivá či agresívna mačka? Nevadí

Je váš mačací miláčik veľmi bojazlivý alebo vás skôr trápi, že má agresívne sklony a môže to byť v hoteli pre mačky problém? Nemusíte mať obavy. V hoteli mu doprajú súkromie, avšak, samozrejme, závisí to od aktuálnej vyťaženosti a je potrebná telefonická konzultácia vopred. Vyriešiť sa dá i ubytovanie mačičky so zdravotným problémom, pokiaľ nejde o problém infekčný a nijako neohrozuje ostatných mačacích klientov.

Pokiaľ sa napríklad z dovolenky vrátite skôr a chcete pobyt svojho miláčika v mačacom hoteli o pár dní skrátiť, nie je to tiež žiadny problém.

macaci hotel kosice
Foto: Archív E. Hudeca

Myšlienku založiť hotel pre mačky v Košiciach mal pán Hudec už dlhodobejšie. Ako muž – milovník mačiek – búra zakorenené predsudky, že je to skôr doménou žien. Inšpirovala ho najmä skutočnosť, že existujúce hotely pre domácich miláčikov sú v prevažnej väčšine zmiešané. “Podľa mňa je pre zvieratká dosť stresujúce, ak sú psy a mačky pokope,” objasňuje veterinár, ktorý má na mačkách najradšej ich individualitu. “Tak ako ľudia, aj mačky však majú svoje dobré i zlé vlastnosti, dôležité je však hľadať len tie dobré.”

Jeho veterinárna ambulancia je fyzicky otvorená denne od 17.00 do 20.00, vrátane soboty v rodinnom dome na Ukrajinskej 24 v Košiciach. Objednať sa vopred môžete na tel. čísle 0915 738 557.

Vakcinácie aj ošetrenie u vás doma v Krásnej a Jazero ponúka p. Hudec bez príplatku.

komentáre 2

  • Dobrý deň,
    chcela by som sa opýtať na jedno voľné miesto pre nášho kocúra, v čase od 13.5. do 15.5.23 cez víkend.
    Prišli by sme pre kocúra v pondelok 15.5.23 v poobedňajších hodinách.
    Ďakujeme Bartková