EAST MAG
8 zaujímavostí o známych ľuďoch. Vedeli ste?
Zdroj foto: Pixabay.com

8 zaujímavostí o známych ľuďoch. Vedeli ste?

Svet je plný tajomstiev a zaujímavostí, ktoré nám rozšíria obzory. Nad niektorými sa len pousmejeme a hneď na nich zabudneme. Dnes sme pre vás vybrali osem výborných zaujímavostí zo sveta známych hercov, umelcov či vynálezcov. Skúste ich nezabudnúť ????

Dolár za autogram 

Mať autogram od slávneho človeka je určite výnimočné. Albert Einstein k svojim priaznivcom taký ústretový nebol. Za každý autogram si vypýtal od obdivovateľov 1 dolár. Podpísanie spomienkových predmetov malo ešte vyššiu sumu. Aj keď sa môže zdať, že takto by konal len strýko Držgroš, nebolo to z chamtivosti. Vyzbierané peniaze z autogramov daroval Einstein charite. Albert bol dobrého srdca a okrem vyzbieraných peňazí daroval aj svoje honoráre za rečnícke prejavy. 

REKLAMA
Zdroj foto: Pexels.com

Tajná komunikácia s manželkou 

Ako deti sme používali rôzne “tajné” jazyky, aby rodičia nezistili, o čom sa so súrodencami bavíme. Podobne to mal aj Thomas Alva Edison, avšak na jeho tajnú komunikáciu by ste len tak jednoducho neprišli. Naučil totiž svoju druhú manželku morseovú abecedu, aby mohli spolu komunikovať v tajnosti, keď bola jej rodina nablízku. Pochádzala z veľmi nábožnej rodiny, a tak museli byť pri komunikácii opatrní, aby sa nevystavili odsúdeniu. Počas večerí si tak nenápadne klepali po rukách tajné správy v morzeovke. 

Zdroj foto: Pixabay.com

Priemerný klavirista? 

Kto by nepoznal legendárnu Bohemian Rhapsody. Tú však na koncertoch Freddie Mercury nehrával veľmi rád. Nemal proti tejto skladbe nič, len sa nepovažoval za dobrého klaviristu. Obával sa, že jeho hra na klavír by túto rapsódiu mohla pokaziť. Neskôr dokonca začal na albumoch menej používať klavír, aby mohol počas koncertov voľne tancovať.  

Meno po slávnom maliarovi 

Leonardo DiCaprio dostal meno po slávnom maliarovi a vynálezcovi Leonardovi da Vinci. Jeho matka sa počas tehotenstva v jednom talianskom múzeu pozerala na jeden z da Vinciho obrazov, keď ju jej syn prvýkrát kopol. Rodičia Leonarda DiCapria sa preto rozhodli pomenovať ho po tomto skvelom maliarovi. 

Zdroj foto: pexels.com

Dalí vs. Yoko Ono 

Slávny maliar Salvador Dalí oklamal Yoko Ono. Tá si od neho totiž chcela kúpiť pramienok jeho známych fúzov, za ktoré mu ponúkla 10-tisíc dolárov. Dalí si však myslel, že je bosorka, a obával sa, aby jeho fúzy nepoužila v nejakom kúzle. Aby sa vyhol kliatbam, našiel originálne riešenie, z ktorého Yoko nebola zrejme úplne nadšená. Namiesto fúzov jej poslal steblo trávy, ktoré bolo zabalené v peknej prezentačnej škatuľke. 

Obľúbené signály morzeovky

Thomas Alva Edison bol skutočne veľkým vynálezcom svojej doby. Bol však kreatívny aj v prezývkach svojich detí. Tie nazval Dot a Dash podľa signálov morseovej abecedy. Dcéru Marion vola teda Dot (bodka) a jej brata Thomasa Dash (pomlčka).

Najplodnejší maliar všetkých čias

Vincent Van Gogh bol považovaný za jedného z najplodnejších maliarov všetkých čias. Na sklonku života dokončil priemerne 3 obrazy za týždeň. Celkovo počas svojej 10-ročnej kariéry vytvoril približne 900 obrazov. Aj keď počas svojho života nedosiahol veľký úspech, jeho diela sú dnes uznávané po celom svete.

Zdroj foto: pixabay.com

Zaujímavosť na záver:

Salvador Dalí navrhol logo lízaniek 

Keď Enric Bernat začal predávať svoje lízanky, chýbalo mu logo. Nešetril preto peniazmi a aby rozbehol svoje sladké podnikanie naplno, poprosil surrealistu Savaldora Dalího, aby pre jeho sladkosti vytvoril logo. Dalí ho navrhol tak, aby bolo stále viditeľné na vrchu lízanky.

Koľko zaujímavostí ste už poznali? Ak sa vám článok páčil, prečítajte si aj článok zo zvieracej ríše, v ktorom sa dočítate množstvo zaujímavostí.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár