EAST MAG
Vaša záhrada je vaším potešením - ako maximalizovať pohodlie pri práci?
Zdroj foto: Zdroj foto: Zoom Team / Shutterstock.com

Vaša záhrada je vaším potešením – ako maximalizovať pohodlie pri práci?

Leto je síce v plnom prúde a vy už máte zrejme väčšinu úrody z vašej záhrady pozbieranú, no práce v exteriéri tým ani zďaleka neskončili. Zostáva vám ešte zazimovanie pôdy a príprava na ďalšiu sezónu.

V centre pozornosti pohodlie

Práca v záhrade môže byť fyzicky náročná a časovo zdĺhavá. Vyžaduje si neustály pohyb a ohýbanie sa. Práve tu sa ukazuje dôležitosť pohodlia pri namáhavých aktivitách. Zaobstarajte si mäkkú podložku pod kolená, ideálne aj slnečník, aby ste sa cítili komfortne. Nechcete predsa po dni na priamom slnku dostať úpal, keď stačí tak málo ako jeden slnečník.

REKLAMA

Nohy v suchu

Pokiaľ sa zdržiavate v záhrade pravidelne, jedným zo základných prvkov, ktorý nemožno vynechať, je pár pracovných gumených čižiem. Sú nielen praktické na ochranu nôh pred špinou, blatom a vodou, ale poskytujú aj potrebné pohodlie na dlhé hodiny práce. Tieto staré známe gumáky sa vyrábajú z odolného materiálu. Ochráni voči vlhkosti a vydrží aj tie najnáročnejšie podmienky v záhrade. Či už okopávate, sadíte alebo zbierate úrodu, spoľahlivá pracovná obuv môže mať veľký význam pre zabezpečenie príjemného zážitku zo záhradníckych prác.

Okrem funkčných výhod ponúkajú gumáky aj praktickú stránku pri práci v záhrade. Ľahko sa čistia a udržiavajú, stačí ich po každom použití opláchnuť vodou. Vodotesnosť tejto obuvi zaručuje, že nohy zostanú suché aj pri práci v mokrých alebo zablatených podmienkach. To nielen zvyšuje pohodlie, ale aj zabraňuje rastu baktérií alebo plesní, ktoré môžu následne vyvolať nepríjemné infekcie nôh.

Na to, aby ste si užívali svoju záhradu, musíte byť v suchu, pohodlí a mimo priameho slnka. Dokončite tohtoročnú sezónu čo možno najlepšie, ako sa dá a prichystajte sa na tú nasledujúcu ešte o level vyššie!

Pridajte komentár