EAST MAG
Sedací vak je oveľa viac než estetický doplnok
Zdroj foto: Maria Markevich / Shutterstock.com

Sedací vak je oveľa viac než estetický doplnok

Na pohľad si možno poviete, že sedacie vaky predstavujú akýsi estetický doplnok vo firmách, školách či domácnostiach. Keď sa nad tým však hlbšie zamyslíme, zistíme presný opak. Sedací vak je predovšetkým o tom, že si môžeme dobre oddýchnuť a zrelaxovať. Ak si chcete aj doma oddýchnuť a túžite po zmene oproti klasickému gauču či kreslu, je práve sedací vak tou správnou voľbou.

Sedačka či taburetka?

Pri sedacích vakoch pre deti hovoríme aj o vtipnom a pútavom dizajne, ktorý dokáže zaujať najmenších. Komfortné sedacie vaky pre dospelých sú už predovšetkým o tom, aby boli pohodlné a dospelí si na nich mohli dobre odpočinúť. Samozrejme, aj esteticky musia vyzerať, avšak zväčša hovoríme o jednotnom farebnom prevedení. V každom prípade, aj sedacie vaky sa môžu navzájom od seba tvarovo odlišovať. Môžu byť v prevedení klasickej sedačky alebo napríklad aj taburetky.

REKLAMA

Spoločným menovateľom sedacích vakov je flexibilita, pretože ich tvar sa môže upravovať podľa toho, ako si na vak sadnete či ľahnete.

Vhodný na viaceré miesta

Zaujímavosťou v tomto prípade je fakt, že sedací vak môžete nájsť na viacerých miestach, resp. má rôznorodé využitie. Mnohé firmy napríklad zapracovali do dizajnu svojich kancelárskych priestorov relaxačné zóny. Cieľom je poskytnúť zamestnancom priestor na krátke vypnutie pri mentálne náročnej práci. Sedacie vaky bývajú často súčasťou týchto zón, rovnako ako na školách a univerzitách. No a v neposlednom rade, čoraz častejšie ich vidíme aj v domácnostiach, napríklad namiesto klasického gauča.

Nezabúdajte na odpočinok

Vaše telo nie je stroj a nie je možné, aby ste neustále len pracovali či boli v napätí. Preto je fajn dať si na chvíľu pauzu a myslieť aj na seba, na svoje telo a odpočinok. A toho neoddeliteľnou súčasťou sú aj sedacie vaky, ideálne pre dobrý oddych, ktoré sa prispôsobia tvaru vášho tela.

Pridajte komentár