EAST MAG
pohár s vodou
Zdroj foto: Zdroj foto: Andrii Medvediuk / Shutterstock.com

Reverznou osmózou či ionizátorom k zdravej a čistej vode

Trápi vás v domácnosti či v práci mimoriadne tvrdá voda? Táto jej vlastnosť môže negatívne ovplyvniť jej chuť, ale aj funkčnosť rôznych kuchynských pomocníkov. Kvalita vody nie je vždy zaručená v takej miere, ako by sme si želali. S týmto problémom vám však vie pomôcť pár jednoduchých prístrojov.

Reverznou osmózou nielen proti tvrdosti vody

Mnoho ľudí má problémy s tvrdou vodou. Možno sa vám už stalo, že vám na návšteve chutila čistá voda oveľa viac ako u seba doma a ani ste nespozorovali v kuchyni zanesený kávovar či kanvicu. Nielen v tomto smere vám môže pomôcť reverzná osmóza – ide o zariadenie, ktoré vám pomôže vyprodukovať čistú vodu pomocou jej filtrácie. To platí napríklad aj pri filtrácii morskej vody.

V dnešnej dobe ide zrejme o najmodernejší spôsob filtrácie vody. Zbavte sa jej kontaminácie spôsobenej spodnými či povrchovými vodami. Výhodou je aj jednoduchá výmena filtrov a priestorová nenáročnosť.

Ionizátor vody ju premení na živú

Ďalším skvelým pomocníkom môže byť ionizátor vody. Odborníci sa neboja pomenovať ho aj ako zázračný filter na vodu, keďže je schopný ju rozdeliť na mŕtvu a živú. Funguje na princípe zmeny ORP a pH vody, čím z nej spraví alkalickú (živú, zásaditú). A to je dôležité aj pre vaše zdravie – v takej forme je ideálna pre detoxikáciu aj pitie. Takto lepšie detoxikuje aj hydratuje telo a hlavne sa do organizmu bez problémov vstrebe. Doplní vášmu telu aj vhodné živiny.

Vedľajším produktom ionizátora je kyslá resp. acidická voda, ktorú môžete následne použiť na ošetrovanie kožných problémov, ako napríklad ekzémov alebo čistenie pokožky zvierat. Ak získa pH približne 3 a dostane prirovnanie „úplne kyslá“, môžete sa spoľahnúť na jej dezinfekčné účinky pri zabíjaní rôznych baktérií, a to už do niekoľkých sekúnd.

Pridajte komentár