EAST MAG
Národné divadlo Košice
Foto: shutterstock.com

V Košiciach to žije – prinášame program od 21. do 27. septembra

Chcete sa vybrať za kultúrou, umením či športom? Nech sa páči, naše tipy.

Štvrtok 21. 9.

Najväčší taliansky festival gastronómie a kultúry prichádza prvýkrát aj do Košic. Jeho úspešných 10. ročníkov v Poprade spôsobilo, že zavíta tentoraz aj na východ pod názvom VIVA ITALIA on the road. Stihnete ho dnes a zajtra na parkovisku GESTO cafe&brunch + v interiéri GESTO cafe&brunch a v GES Clube.

REKLAMA

Divadelné predstavenie s názvom HRA O (CI)TRÓNY začína o 19:00 hod. v priestoroch Historickej radnice. Zábavné dejiny s víziou budúcnosti nášho Slovenska rozohrajú Oľga Belešová, Roman Pomajbo a Števo Martinovič.

Foto: archív organizátora

Piatok 22. 9.

LiKE – Festival súčasnej literatúry v Košiciach sa uskutoční dnes a v sobotu v priestoroch Tabačka Kulturfabrik, Kino Úsmev a Kníhkupectvo Artforum Košice. Každoročne sa na festivale prezentujú domáci aj zahraniční autori a autorky. Okrem literatúry sa však na festivale môžu návštevníci stretnúť aj s pestrým hudobným programom a na svoje si prídu aj tí najmenší. Podrobnejší program nájdete u organizátora.

Students Love Party prezentuje “BEACH PARTY” “Summer Closing & Semester Opening”. Pre všetkých, ktorí si naplno užívali horúce momenty leta teraz prichádza ten čas v roku, kedy hovoríme dovidenia leto a vitaj nový semester. V Beach Clube na vás od 17:00 hod. organizátori čakajú s rôznymi plážovými hrami, špeciálnymi DJ hosťami, novými efektmi a pod.

Pozývame Vás na koncert kapely PLEASE´N THANK YOU, ktorá zahrá rockové cover verzie naživo v čarovnom prostredí Botanickej záhrady. Koncert sa uskutoční dnes o 18:00 v záhradnom altánku.

Pokiaľ vám viac imponuje trash metal, od 18:30 vystúpi v Collosseum klube kapela Moby Dick z Maďarska, ako aj Rómeó Vérzik z Maďarska.

O 19:00 stihnete vo FUGE výnimočný koncert dievčenskej kapely z Terchovej DEVANY.

Sobota 23. 9.

Milujete pravidelné burzy starožitností v Budimíre? Nezabudnite ani na tú dnešnú od 8:00 do 12:00 hod.

Od 8:30 môžete zo železničnej stanice vyraziť Tokajským expresom na obľúbený celodenný program do Čerhova a následne do Veľkej a Malej Tŕne. Čaká vás bohatý program, množstvo vystúpení folklórnych súborov a o 18:30 vystúpi aj Pavol Hammel.

1,5 hodiny plné energie, tanca, spevu a hudby. Presne to dostanete, ak sa od 16:00 hod. dostavíte do areálu Anička. Detské folklórne vystúpenie súboru Šarišanček ukáže talent 40 detí na veľkom javisku. Súčasťou vystúpenia bude aj folklórny workshop pre najmenších.

V Dome umenia sa od 19:00 hod. uskutoční koncert Piano Best Covers.

Pondelok 25. 9.

Hra s pesničkami Návšteva v Linči v podaní Zet-divadla Zeleneč na vás čaká dnes o 10:30 a 19:00 hod. v Národnom divadle Košice. Vytvorená bola podľa tragickej komédie Friedricha Dürrenmatta Návšteva starej dámy. Divadlo nadväzuje na tradíciu kultového zelenečského divadla a jeho slávneho režiséra Jozefa Bednárika.

Utorok 26. 9.

PERPLEX je brilantná komédia popredného nemeckého dramatika Maria von Mayenburg, ktorá osciluje medzi konverzačnou a absurdnou komédiou s prvkami grotesky. Vychutnajte si ju od 19:00 hod. v Tabačke KulturFabrik.

Streda 27. 9.

Český spolok v Košiciach dnes o 16:30 hod. otvára vo Verejnej knižnici Jána Bocatia vernisáž výstavy DČK 2023: První společná léta. Výstava dobových fotografií z archívu Českej tlačovej kancelárie pripomína tváre a atmosféru z doby začiatku spoločného štátu Čechov a Slovákov. Súčasťou vernisáže bude prezentácia knihy spomienok Alice Masarykovej.

Medzinárodný organový festival Ivana Sokola pokračuje v Seminárnom kostole sv. Antona Paduánskeho koncertom aj dnes o 19:00 hod. Predstaví sa Balázs SZABÓ (organ).

Pridajte komentár