EAST MAG
banner v Košiciach to žije
Foto-koláž: Lenka Bollová

V Košiciach to žije – prinášame program od 19. do 25. októbra

Chcete sa vybrať za kultúrou, umením či skrátka zažiť niečo výnimočné? Nech sa páči, naše tipy.

ŠTVRTOK 19. októbra

V pobočke  Verejnej knižnice Jána Bocatia v Košiciach na Terase (Biely dom, Tr. SNP 48/A) sa uskutoční tvorivá dielňa s názvom Jesenné aranžmány, kde si môžete od 16:30 vytvoriť vkusné jesenné dekorácie.

REKLAMA

V rámci Art & Tech Days 2023 dnes o 18:00 v Kunsthale odštartuje výstava Face of the Universe. Tvorbu predstaví Tatsuru Arai, japonský skladateľ a programátor, ktorý žije a pracuje v Berlíne. Do Košíc prišiel v rámci Európskej platformy mediálneho umenia (EMAP), aby od septembra do novembra 2023 pracoval s košickým umelcom Borisom Vaitovičom na tvorbe site-specific multižánrového umeleckého diela s názvom „Face of the Universe“ (Tvár vesmíru). Dielo je súčasťou tohtoročného festivalu Art & Tech Days .

Pozývame vás na diskusiu s autorom knihy Postsedliaci Jurajom Buzalkom vo dnes od 18:00 do Artfora.

Medzinárodný divadelný festival Romano Gádži potrvá ešte do nedele. V rámci 1. ročníka festivalu si postupne môžete na scéne Jorik užiť skvelé inscenácie zo Slovenska, Česka, Ukrajiny a Poľska. Bližší program na všetky dni nájdete tu.

Kateřina Marie Tichá & Bandjeez sa prvýkrát predstavia v Košiciach. Mladá držiteľka prestížnej ceny Anděl v kategórii Objav roka to roztočí od 19:00 hod. v DKC Veritas.

V Dome umenia si dnes od 19:00 hod. môžete vychutnať koncert s názvom Kvarteto & Filharmonici. Predstavia sa PAVEL BOŘKOVEC QUARTET a dirigent Robert Jindra.

V priestoroch Historickej radnice sa dnes s predstavením Profesor o 19:00 hod. predstaví Mestské divadlo ACTORES Rožňava.

PIATOK 20. októbra

Jubilejné pokračovanie najlepšej RETRO PÁRTY v Košiciach prichádza. Tentoraz vás v košickom Dome Umenia zabaví superhviezda: legendárna skupina Boney M. so speváčkou Sheyla Bonnick, a to prvýkrát v Košiciach! Doplní ich oldies zoskupenie djov „80s & 90s MUSIC FACTORY“, DJ Julo Hrabušický Jr. , tanečná skupina Grimmy dance show a ďalší. Neváhajte a príďte o 20:00 hod. do Domu umenia.

Na spoločné turné sa na jeseň vydali IN THE WOODS… a SATURNUS, dve škandinávske kapely, ktoré nespája len atmosféra, ale aj opatrný prístup ku koncertovaniu. Užiť si ich môžete dnes od 19:00 hod. v Collosseum klube.

SOBOTA 21. októbra

Pre všetky detičky bez ohľadu na vek a skúsenosti bude dnes od 14:00 hod. do 17:00 hod. pripravené Tvorivé štúDIYo na tému Halloweenske masky. Za pomoci šikovných inštruktorov si môžete vytvoriť vlastnú strašidelnú halloweensku masku a užiť si príjemné popoludnie plné zábavy. 

Jeden z najzaujímavejších hlasov experimentálneho rapu na svete sa dnes predstaví v košickej Tabačke! Temný pôvab a zvrátená romantika, vysoká móda a emocionálny voyeurizmus – vitajte v trblietavom, neustále prekvapujúcom svete COUCOU CHLOE. Koncert začína v Tabačke KulturFabrik o 19:00 hod.

Po úspešnom premiérovom turné sa Pokáč vracia na Slovensko. Bude to zase jazda a zážitok. Na koncert sa môžete vybrať do Collosseum klubu o 20:15 hod.

NEDEĽA 22. októbra

The Winery Dogs sa v plnej sile vracajú so svojím tretím albumom jednoducho pomenovaným III. Roztočia to o 20:00 hod. v Collosseum klube.

PONDELOK 23. októbra

Srdečne vás opäť pozývame na cestovateľský festival Cestou necestou. Tešiť sa môžete na zážitky Pavla Dvořáka o Číne a navštívite karneval v Barranquile a vďaka Michalovi Knitlovi vystúpite na sopky od Ekvádora až po El Salvador. Vyhraďte si čas dnes o 18:00 hod. a zájdite do Kulturparku.

UTOROK 24. októbra

Záverečný koncert Dní českej kultúry 2023 stihnete dnes o 17:00 hod. v Múzeu Vojtecha Löfflera. Predstaví sa československé komorné duo v zložení: český huslista Pavel Burdych a slovenská pianistka Zuzana Berešová. Duo na hudobnej scéne pôsobí od roku 2004 a patrí k najlepším súborom komornej hudby v Česku a na Slovensku.

STREDA 25. októbra

Milovníkom divadla určite ulahodí predstavenie Pravda, v rámci ktorého svoje umenie predvedú Marek Majeský, Peter Sklár, Soňa Norisová a Helena Krajčiová. Neváhajte a príďte o 18:00 hod. do Historickej radnice.

Pravda
Zdroj: Divadlo 13. opona

Francúzski hudobníci Occult Hand Order to roztočia v Collosseum klube dnes od 20:00 hod.

Pridajte komentár