EAST MAG
Nové 3D bludisko na Alpinke

Jedinečné 3D bludisko prináša nový rozmer zábavy a oddychu na Alpinke

V blízkosti Košíc, v areáli na Alpinke, pribudlo jedinečné 3D bludisko v rámci projektu Svet plný oddychu a zábavy”. Košický samosprávny kraj sa na realizácii novej zážitkovej atrakcie spolupodieľal sumou 100tisíc eur. Tie šli z dotačného programu Terra Incognita. 3D bludisko rozširuje možnosti aktívneho relaxu pre návštevníkov Čermeľského údolia vo všetkých vekových kategóriách.

Nové 3D bludisko na Alpinke
Zdroj foto: Košice Región Turizmus

3D bludisko s prekážkami, domčekmi, tunelom, toboganom a šmýkačkou

Alpinka sa stala druhým miestom na Slovensku, a prvým na východnom Slovensku, kde vyrástlo takéto unikátne miesto. Jeho pútavá architektúra a prekážková trať spojená s bludiskom sľubuje, že ohúri všetky vekové kategórie.

REKLAMA

„Rekreačné stredisko Alpinka v Čermeľskom údolí je už dlhodobo známe ako miesto plné zábavy a dobrodružstva. Na tomto mieste si každý nájde to svoje. Drezinový ovál, Tubing, Tarzania, Mini zoo, voliera pre pávy, altánky, ohniská, detské ihriská, ale aj areál údolia Manitou sú odteraz doplnené o jedinečné 3D bludisko, ktoré bude určite pútať pozornosť svojimi rozmermi a inovatívnym konceptom. Jedným z veľkých benefitov tohto projektu je, že ho môžu využiť aj dospelí,“  hovorí Rastislav Trnka, predseda Košického samosprávneho kraja.

Aj týmto spôsobom sa môžeme vrátiť do detstva. Atrakcia poskytne príležitosť na spoločné zážitky pre celú rodinu.

„Som rád, že sme sa mohli podieľať na realizácii tohto projektu. Je potrebné poznamenať, že podpora župy nekončí iba pri tejto konkrétnej atrakcii. Ide predovšetkým o podporu celého miesta, ktoré sa môže stať jednou z najnavštevovanejších detských zón v Košickom kraji. Chceme vytvoriť prostredie, kde rodiny môžu tráviť kvalitný čas spolu, prežívať dobrodružstvá a tvoriť nezabudnuteľné spomienky. Ďakujem všetkým, ktorí sa podieľali na tomto projekte. Teším sa na to, ako ho budú návštevníci Alpinky a Košického kraja aktívne využívať,“  dodáva Rastislav Trnka.

Nové 3D bludisko na Alpinke
Zdroj foto: Košice Región Turizmus

Alpinka sa nachádza na konečnej zastávke Detskej historickej železnice. Projekt prispeje k zlepšeniu dopravy a celkovej atraktívnosti lokality Čermeľ a mesta Košice. Cez dotačnú schému Terra Incognita bola okrem vzniku 3D bludiska podporená aj výstavba prvého drezinového oválu na Slovensku. Bludisko je postavené s ohľadom na všetky technické a bezpečnostné parametre. Je určené pre širokú verejnosť počas otváracích hodín – v letnej sezóne od 10:00 do 18:00 a počas zimnej sezóny v závislosti od počasia. Vždy aktuálnu informáciu o otvorení v zimnej sezóne poskytnú návštevníkom na tel. čísle +421 915 859 363 alebo emailom alpinkasro@gmail.com

Lístky si bude možné zakúpiť v pokladni v areáli Alpinky. K dispozícii budú vstupenky pre deti, dospelých, rodinné aj ŤZP. Všetky budú celodenné. 

Všetky informácie sú návštevníkom k dispozícií na webovej stránke www.alpinkakosice.sk.

Vo svete zábavy a oddychu na Alpinke pribudla nová atrakcia!

„S otvorením tohto projektu sa Alpinka stáva ešte atraktívnejším miestom pre rodiny a návštevníkov, ktorí hľadajú zábavu a aktívny relax. V troch výškových úrovniach nad zemou sme vytvorili 3D bludisko s plochou 154 m², s desiatimi prekážkami, desiatimi domčekmi, drôteným tunelom, točitým toboganom a šmýkačkou. Cieľom projektu je podnietiť zdravý a aktívny pohyb návštevníkov z okolitých regiónov Slovenska, zahraničia, ako aj detí a rodičov mesta Košice. Tešíme sa na to, že budeme môcť privítať návštevníkov a poskytnúť im nezabudnuteľné zážitky v tomto jedinečnom 3D bludisku,“ približuje realizátor projektu Ing. Ľuboš Mackanič.

Dobrodružstvo vo výškach pre deti i dospelých – čas na spoločné zážitky

„S otvorením 3D bludiska na Alpinke sa rozšíri ponuka atrakcií, ktoré oslovujú všetky vekové kategórie. Naše úsilie smeruje k tomu, aby sme vytvorili miesta, kde sa rodiny s deťmi cítia vítané a kde môžu spoločne hodnotne tráviť čas. Okolie Košíc ponúka nespočetné množstvo zaujímavostí, kde sa deti môžu vyžiť a učiť sa novým veciam. Sú tu miesta ako ZOO, Botanická záhrada UPJŠ, Slovenské technické múzeum či Bábkové divadlo a mnoho ďalších, ktoré sú len príkladmi toho, čo náš kraj ponúka. Veríme, že toto 3D bludisko sa stane dôležitou súčasťou širokej ponuky zábavy v Košickom kraji a bude prispievať k rozvoju turizmu v našom regióne,“ povedala výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Nové 3D bludisko na Alpinke
Zdroj foto: Košice Región Turizmus

Košice Región Turizmus

Košice Región Turizmus je organizácia zaoberajúca sa destinačným manažmentom pre región Košického kraja. Orientujeme sa na marketing a rozvoj destinácie, ale aj vytváranie produktov cestovného ruchu. Za naše základné hodnoty považujeme kreatívny prístup, inovatívne riešenia a budovanie efektívnych partnerstiev.

Pridajte komentár