EAST MAG
banner v Košiciach to žije
Fotokoláž: Lenka Bollová

V Košiciach to žije – prinášame program od 9. do 15. novembra

Chcete sa vybrať za kultúrou, umením či športom? Nech sa páči, naše tipy.

Štvrtok 9. novembra

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach si na dnes o 17:00 hod. pripravila podujatie 1+1 = Denisa Fulmeková a Monika Nagyová. Hostkou bude spisovateľka Denisa Fulmeková, autorka románov Doktor Mráz a Konvália, ktoré sa dostali do desiatky kníh súťaže Anasoft litera 2017 a 2019. V rámci podujatia sa predstaví aj ďalšia zaujímavá autorka – Monika Nagyová, ktorá v roku 2021 debutovala knihou s názvom Sídlisko. Ide o príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami, odohrávajúci sa v prostredí košického Luníka IX.

REKLAMA

Vernisáž predajnej výstavy s názvom Z ateliérov stihnete dnes o 17:00 hod. v hoteli Bankov. Tvorbu odprezentujú Štefan Dušan Baláž, Pavel Kvoriak, Martin Račko, Vladimír Šuster a Vladimír Vajs.

Zdroj: archív organizátora

Fínska kapela Amorphis sa dnes o 17:30 hod. predstaví v Collosseum Clube. Na jej turné budú hosťami SOLSTAFIR a LOST SOCIETY.

Štátna filharmónia Košice vás dnes pozýva na Novú hudbu v Kunsthalle (Ars Nova). Koncert začína o 19:00 hod. Diriguje Balázs Horváth, predstavia sa umelci Martin Pavlík (husle) a Peter Katina (akordeón).

Piatok 10. novembra

Dnes začína v Botanickej záhrade výstava včelárstva. Pre verejnosť bude sprístupnená denne v čase od 9. do 17. hod. v priestore Botanickej záhrady UPJŠ na Mánesovej 23 v Košiciach.

Jedinečná IT výstava na východnom Slovensku IT Show sa koná dnes od 9:00 a zajtra v Optime a do Košíc prinesie najnovšie technológie, trendy zo sveta IT, expertov IT, herný ošiaľ a 2 dni mega dávky zábavy. Atraktívny program výstavy je zameraný pre širokú verejnosť, študentov, školy, podnikateľov, domácnosti, ako aj pre hráčov.

Festival Amatérskych divadiel Košice 2023 štartuje dnes o 18:00 hod. v Kulturparku a potrvá do nedele. Podrobný program nájdete tu.

Panelovú šou Bratislavský Kaviár vs. Košice predstaví tajnú zostavu komikov. Šou budú v Historickej radnici moderovať Kubo Lužina a Matej Moško. Štart je o 20:00 hod. Nie, toto nie je standup, tu uvidíte naozajstné zákulisie slovenského humoru. Traja komici komentujú aktuálne udalosti.

Speváčka, skladateľka a textárka Katarzia nahrala nový akustický album Šťastné dieťa. Dnes ho predstaví o 20:00 hod. v Tabačke KulturFabrik.

Sobota 11. novembra

LIFE OF AGONY ohlasujú pokračovanie turné  “30 Years of River Runs Red” a hosťami sú opäť PRONG! Nenechajte si ujsť dnešný koncert od 18:00 v Collosseum klube.

Jazz FOR SAle festival začína dnes a potrvá do soboty. 33.ročník medzinárodného jazzového festivalu bude v Historickej radnici plný kvalitne hudby. Podrobný program nájdete tu.

Pozývame vás aj na Katarínsku Megaparty do Jumbo centra Košice. Začína o 19:00 hod.

Po mimoriadne úspešných koncertoch vo Wembley Arene v Londýne, Mercedes-Benz Arene v Berlíne, Carnegie Hall v New Yorku, HAVASI Symphonic Koncertná šou sa v Košiciach koná už dnes v Steel Arene. Začiatok je o 20:00 od.

Zdroj: archív organizátora

Nedeľa 12. novembra

Moderne upravený klasický rozprávkový príbeh o Jankovi a Marienke, ktorí svojou odvahou, šikovnosťou a vzájomnou pomocou dokázali premôcť zlú ježibabu a nájsť cestu z Perníkova si príďte s deťmi vychutnať dnes o 16:00 hod. do Areálu Anička.

Nekonečné čakanie sa končí a Aneta Langerová s Korben Dallas vyrážajú na turné. Predstavia sa dnes o 20:00 hod. v Tabačke KulturFabrik.

V Collosseum Clube dnes od 19:30 vystúpi kapela MAD SIN [Nemecko] / psychobilly punk.

Pondelok 13. novembra

Opäť si dnes môžete zaskočiť o 21:00 od. do Collosseum klubu, tentoraz na koncert kapely Destillat z Nemecka, ktorá a prezentuje melodickým black metalom.

Utorok 14. novembra

V Kultúrno-spoločenskom centre Košice – Západ sa dnes od 21:07 hod. uskutoční obľúbená Chodbovica.

Streda 15. novembra

Dnes o 19:00 hod. si môžete vo filharmónii užiť Večer sakrálnej hudby. O 18:00 stihnete predkoncertné stretnutie s lektorom dramaturgie ŠfK Petrom Katinom.

Milovníci Duchoňa už určite majú vstupenky na divadelné predstavenie plné hitov Na srdci mi hraj! Začína o 19:00 hod. v Historickej radnici.

Zdroj: archív organizátora

Pridajte komentár