EAST MAG
fotokoláž Košice
Fotokoláž: Lenka Bollová

V Košiciach to žije – prinášame program od 16. do 22. novembra

Chcete sa vybrať za kultúrou, umením či športom? Nech sa páči, naše tipy.

Štvrtok 16. novembra

Prezentáciu knihy Denník onkologickej pacientky od Majky Zentkovej stihnete dnes o 17:00 v centrálnej knižnici Verejnej knižnice Jána Bocatia na Hviezdoslavovej ul. 5.Autorka knihy formou denníkových záznamov hovorí nielen o svojom zápase s chorobou, ale aj o vzťahu k literatúre, umeniu a vede.

REKLAMA

Srdečne vás pozývame na besedu ku knihe 55 trpkých právd, ktoré vám osladia život s autorom Dušanom Kadlecom, ktorá sa uskutoční dnes o 17:30 v kníhkupectve Panta Rhei v košickom Auparku. Dušan Kadlec je koučom a autorom úspešných bestsellerov, ktoré si získali srdcia už viac ako 80 000 spokojných čitateľov a čitateliek. Svedčia o tom stovky pozitívnych referencií a dve nominácie na prestížne ocenenie KNIHA ROKA v kategórii Životný štýl.

Východoslovenská galéria si na dnes pripravila vernisáž výstavy Fenomény-Expozície-Rezy. Stihnete ju o 18:00 hod. v priestoroch galérie na Alžbetinej ulici. Predstaví prierezovo koncipovanú expozíciu príbehov známej košickej šupky – Školy umeleckého priemyslu v Košiciach.

V Dome umenia dnes o 19:00 hod. začína Bródy János & Band koncert. Program veľkolepého koncertu ukazuje podstatu, esenciu celého diela legendárneho skladateľa a interpreta, od starších piesní až po najnovšie. 

Mestské divadlo ACTORES Rožňava dnes o 19:00 hod. uvedie v Historickej radnici komédiu SHERLOCK HOLMES a záhada rodu Baskerville na motívy diela Sira Arthura Conana Doyla.

Piatok 17. novembra

Deň slobody, pocty a úcty 17. novembru si môžete dnes o 15:00 hod. pripomenúť zapálením sviečky pred Štátnou vedeckou knižnicou v Košiciach. Hlavný program štartuje o 17:00 hod.

Sinks a Fotbal z kuchyne českého Korobushka Records prvý krát zavítajú do Tabačky dnes od 19:00 hod. Brnenská noise-rocková trojica “sinks” je charakteristická surovými energickými živými vystúpeniami. Z ich tvorby cítiť inšpiráciu počiatkami britskej post-punkovej vlny, rovnako ako súčasnými noisovými, či punkovými projektami. Krautrock hraný priamo od srdca, to je Fotbal. Vďaka hypnotickým gitarovým motívom, spolu s prvkami noisu a jemnému, no nekompromisnému ženskému vokálu, Vás Fotbal vtiahne do ich príjemne beztvarého vesmíru.

V Collosseum klube dnes od 19:00 hod. stihnete koncert maďarskej rockovej kapely Tankcsapda.

Separ & Pil C to odpália dnes od 20:00 hod. v Spoločenskom pavilóne.

Sobota 18. novembra

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v skokoch na trampolíne  Slovak Trampoline Open 2023 sa konajú dnes v Angels Aréne. Súčasťou podujatia bude workshop pre trénerov zúčastnených pretekárov. Bližší program nájdete tu.

Zdroj: archív organizátora

David Koller, charizmatický a všestranný hudobník, ale najmä autor nesmrteľných hitov ako Chci zas v tobě spát, Sen, Amerika, či Černí andělé vyráža so svojou skvelou kapelou na jesenné slovenské turné Tour LP XXIII a práve dnes sú jeho cieľom Košice. Vystúpi o 18:00 hod. v Kunsthalle.

Nedeľa 19. novembra

Hanička a jej kocúrik Murko potešia najmenších zimným muzikálom v rámci vystúpenia od 10:00 hod. v Historickej radnici.

V areáli Anička si aj dnes môžete s deťmi o 16:00 vychutnať divadielko. Tentoraz to bude Zvieratkovo a predstavenie s názvom Oslava.

V Collosseum klube dnes od 19:30 hod. vystúpia kapela Xalpen – Chile, Švédsko a Cholera zo Slovenska.

Utorok 21. novembra

Charizmatický zaklínač a senzačný pianista. Šialenec a seriózny básnik. Vybrnkávač jemných akordov a milovník ohnutých, polámaných melódií. Ben Caplan mieri dnes o 20:30 do Tabačky KulturFabrik.Tento hudobník je inšpirovaný východoeurópskymi a židovskými folkovými tradíciami a určite stojí za to si ho vypočuť.

Streda 22. novembra

V Múzeu Vojtecha Löfflera dnes o 17:00 hod. stihnete klavírny a cimbalový koncert umelcov z Poľska. Predstavia sa hudobníci Dana a Mykhayl Zakhariyovi. Vstup je voľný.

Autorská prezentácia knihy Juliany Sokolovej Domáce práce sa koná dnes od 18:00 v Artfore.

Pridajte komentár